CES 2023 – Ecranul 3D se întoarce? ASUS prezintă laptopuri performante cu ecran 3D privit fără ochelari

Sincer să fiu, nu am fost niciodată fanul ecranelor 3D privite prin intermediul ochelarilor și nici tehnologia 3D fără ochelari nu m-a dat pe spate până acum. Iată că ASUS ne propune o altă viziune asupra ecranului 3D privit fără ochelari, prin intermediul laptopurilor profesionale ProArt StudioBook 16 și VivoBook Pro 16X ce tocmai au fost anunțate în cadrul CES 2023.

Nu știu cât de bună este noua tehnologie integrată de ASUS, nici prea curând nu voi vedea pe viu, pentru că laptopurile cu aceste ecrane vor fi disponibile mai prin toamnă. Dar conceptul este chiar interesant.

Dar care sunt elementele definitorii ce promit o experiență vizuală notabilă? Spatial Vision îi spun ei.

În primul rând este matricea ecranului, un OLED de 16 inchi de înaltă calitate, cu rezoluție 3.2K și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Primul OLED cu o rată de refresh de 120Hz am impresia.

Cealaltă este tehnologia de urmărire a ochilor, eye-tracking în engleză, afișajul fiind capabil să producă o imagine definită pentru fiecare ochi în parte, pentru un rezultat vizual 3D auto-stereoscopic. Pentru că urmărește ochii, pe măsură ce se mișcă, imaginea răspunde în timp real.

Am impresia că acest tip de ecran nu este conceput neapărat pentru filme sau jocuri, ci mai degrabă pentru a oferi o experiență vizuală mai bună creatorilor și profesioniștilor care lucrează cu modele și conținut 3D.

Fiind echipamente dedicate creatorilor de conținut 3D, au fișe tehnice performante, de top.

Astfel, ProArt StudioBook 16 are un procesor de până la Intel Core i9-13980HK, până la 64GB memorie RAM și grafică NVIDIA RTX 40, precum și tehnologie Thunderbolt 4. Vor exista și versiuni ale sale cu ecran 2D obișnuit.

Specificații complete, aici.

ASUS VivoBook Pro 16X folosește același procesor Intel Core i9-13980HK și grafică NVIDIA RTX 4070, poate fi configurat cu până la 64GB DDR5 SODIMM memorie RAM și stocare de până la 4TB.

Specificații complete aici.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *