Lenovo ThinkPhone by Motorola, adică un smartphone Moto care arată ca un laptop Thinkpad (CES 2023)

Tocmai ce a fost anunțat noul smartphone Lenovo Thinkphone, despre care au tot fost zvonuri pe internetul ăsta mare.

Are un look în genul laptopurilor din gama Thinkpad și, mai mult, nu-i lipsește un buton roșu ce permite deschiderea anumitor aplicații, adică la fel ca trackpad-ul de pe notebook-urile profesionale și de business, doar că nu este rotund. Spatele este acoperit cu o fibră de kevlar, care ar fi mai rezistentă decât oțelul, iar muchiile laterale sunt din aluminiu. Ecranul este protejat cu Gorilla Glass Victus.

Nu are vreun look extravagant, arată mai degrabă ca un laptop Thinkpad, sobru și practic.

La capitolul fișă tehnică, ThinkPhone are un ecran de OLED de 6.6 inchi cu o rezoluție de 2400x1080px și o rată de refresh de 144Hz, plus suport HDR10+ pentru imagini cât mai frumoase. Este motorizat de un procesor Snapdragon 8+ Gen 1, alături de 8GB sau de 12GB memorie RAM, plus capacități de stocare de 128GB, 256GB sau 512GB.

De asemenea, Lenovo ThinkPhone by Motorola are o baterie de 5000mAh și vine cu un încărcător de 68W, plus încărcare wireless la 15W.

Sistemul foto principal al lui Lenovo ThinkPhone are o cameră principală de 50MPix și lentile f/1.8, cu autofocus PDAF și stabilizare optică OIS, plus încă una ultrawide de 13MPix, lentile f/2.2 și Macro Vision. Frontal a fost dispusă o cameră selfie de 32MPix cu sistem de autofocus.

După cum mă așteptam, Lenovo ThinkPhone este un smartphone rezistent, fiind certificat atât IP68 cât și conform standardelor MIL-STD 810H, astfel că rezistă cu succes la căderile accidentale de la o înălțime de până în 1.25 metri și poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 1.5 metri, timp de 30 de minute.

Normal, fiind un echipament din gama Think, acest Lenovo Thinkphone poate fi conectat și la laptopurile Thinkpad pentru a transfera text, poze, documente etc.

Iar telefonul poate fi utilizat în rol de webcam, plus că orice aplicație Android poate fi afișată în Windows. Vreau și eu! ThinkPhone vine cu Microsoft 365, Outlook și Teams preinstalate.

Clar, nu este camera-phone, deși mă aștept să se descurce onorabil la acest capitol. Dar cu siguranță este un smartphone de business, cu un look pe măsură, pe care fanii mărcii Thinkpad s-ar putea chiar s-o aprecieze. Și care se va descurca fără probleme în toate aplicațiile de Android. Că tot am adus vorba, vine cu sistem de operare Android 13.

Încă nu s-a aflat vreun preț dar cică până în vară va fi disponibil și în Europa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *