Noile ASUS Zenbook Pro prezentate oficial la CES 2023

ASUS a reîmprospătat și gama Zenbook cu trei noi modele cu ecrane OLED de 14 inchi, 14.5 inchi și de 16 inchi, de altfel noile standarde ale industriei. Echipamente portabile performante, de top, bune într-o varietate de sarcini profesionale și creative.

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) promite a fi cel mai puternic Zenbook de până acum și este motorizat de un procesor Intel într-o arhitectură mai specială, integrat conform unui design ASUS Supernova System-on-Module (SoM).

Conform producătorului, această tehnică de integrare a modulelor are o serie de beneficii, inclusiv o reducere a zonei principale a plăcii de bază cu 38%, crescând în acest fel eficiența răcirii sistemului. Acest lucru conduce la spațiu suplimentar pentru alimentarea plăcii grafice, ajutând-o să atingă valori TDP mai ridicate, oferind în acest fel utilizatorilor o performanță grafică superioară.

În aceeași notă, acest design constructiv scurtează distanța dintre procesor și memorie prin plasarea ambelor componente pe placa de circuit, permițând memoriei să atingă o frecvențe și de 7500 MHz.

În plus, laptopul utilizează un compus termic cu metal lichid, reducând temperatura cu 7°C în modul de performanță ridicată, putându-se atinge un TDP total de până la 155 W.

Astfel, ASUS Supernova SoM permite obținerea unor performanțe de top din partea procesorului Intel Core i9-13905H din generația a 13-a, a plăcii grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop și a celor 32GB de memorie DRAM LPDDR5X.

Producătorul susține că noul Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) permite editare video de 1,4 ori mai rapidă și un timp de randare 3D de 8,9 ori mai rapid în comparație cu modelul anterior.

Laptopul are un ecran OLED HDR NanoEdge 16:10 3.2K la 120Hz cu interfață tactilă. Mecanismul Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) înclină automat tastatura la un unghi confortabil de tastare și, de asemenea, îmbunătățește răcirea sistemului pentru performanță maximă. Sistemul inteligent White RGB luminează tastatura și nu-i lipsește ASUS Dial ce permite control asupra parametrilor vizuali în aplicațiile Adobe și nu numai

Cântărind doar 1,65 kg și măsurând mai puțin de 1,8 cm în grosime, Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) are, la fel, performanțe de top. Are ecran OLED NanoEdge Dolby Vision de 2,8K la 120 Hz, care afișează imagini dinamice fluide și culori vibrante. Panoul este, de asemenea, validat Pantone pentru acuratețea culorilor și acoperă 100% gamutul DCI-P3.

Zenbook Pro 14 OLED se bazează pe cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H din generația a 13-a, alături de un GPU de nivel studio din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop, 16GB de memorie RAM DDR5 (expandabilă pe un slot SO-DIMM până la 32GB) și stocare pe un SSD de 2 TB.

Zenbook Pro 14 OLED include numeroase funcții concepute pentru a spori productivitatea și creativitatea, cum ar fi ASUS DialPad pentru controlul intuitiv al aplicațiilor, suportul ASUS Pen 2.0 și setul complet de porturi I/O. În plus, o baterie cu o capacitate de 76Wh promite o autonomie foarte bună.

Modelul Zenbook 14X OLED (UX3404) are un șasiu subțire și ușor, fiind disponibil în două culori, Sandstone Beige și Inkwell Gray.

Configurația de top a acestui model cuprinde cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H de generația a 13-a, placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3050, 32GB de memorie LPDDR5 și un SSD PCIe 4.0 de 1 TB. Există, de asemenea, un afișaj OLED HDR NanoEdge mai mare de 14,5 inchi, format 16:10, rezoluție 2,8K la 120 Hz și o baterie de 70 Wh cu o autonomie mai lungă.

Ce să mai, le așteptăm cu nerăbdare și în România.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *