ASUS ROG Rapture GT-BE98. Primul router de gaming WiFi 7 quad-band din lume anunțat la CES 2023

ROG Rapture GT-BE98: Primul router de gaming WiFi 7 quad-band din lume

Mulți nu dau importanță router-ului wifi pe care îl instalează în casele proprii. În cele mai multe cazuri aleg varianta cea mai ieftină sau printre cele mai ieftine și se vor enerva și frustra când nu au vitezele necesare pentru streaming online, video sau de gaming, sau acoperirea necesară în toată locuința. Este punctul central al rețelei unei locuințe, așa că alegerea unui anumit model trebuie făcută conform necesităților de consum al benzii de internet.

Iar pentru sesiuni de gaming fără întrerupere și blocaje este nevoie de un router de cea mai bună calitate, cum este și acest ASUS ROG Rapture GT-BE98 anunțat în cadrul CES 2023. Mai mult, este primul router de gaming WiFi 7 cu patru benzi, un nou standard ce va fi la putere mai degrabă anul viitor. Dar nah, nici acesta nu va fi disponibil chiar de mâine.

Acest router WiFi 7 are suport pentru canale de 320MHz în banda de 6GHz, fiind capabil să oferă viteze cu până la 160% mai rapide decât generația anterioară. De asemenea, se laudă cu rate maxime de transfer cu până la 20% mai mari, oferind viteze de până la 25.000Mbps, presupun, cumulat pe toate canalele.

De asemenea, are două caracteristici suplimentare, Multi-Link Operation și Multi-RU Puncturing, totul pentru conexiuni wireless mai eficiente și mai fiabile.

Multi-Link Operation presupune transmiterea simultană pe diferite benzi și canale pentru a crește lățimea de bandă către dispozitiv, reducerea latenței și îmbunătățirea fiabilității. Multi-RU Puncturing segmentează lățimea de bandă a unui canal în unități mai mici pentru a elimina interferențele pentru lățimea de bandă rămasă și pentru a crește eficiența.

Utilizatorii vor beneficia de viteze de transfer de date de până la 10X mai rapide pentru sarcinile care necesită lățime de bandă cu un port WAN/LAN de 10Gbps și două porturi LAN de 10Gbps, adică perfect în special pentru transferul fișierelor de dimensiuni mari.

Are și o funcție exclusivă ASUS RangeBoost Plus care îmbunătățește raza semnalului și acoperirea în locuință.

Cu siguranță că va avea prețul unui laptop dar cred că-și merită banii.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *