Lenovo Legion. Desktop-uri și laptopuri performante anunțate la CES 2023

În cadrul CES 2023 au fost prezentate PC-uri și laptopuri din gama Legion, care de care mai interesante și mai performante, bune atât pentru gaming cât și pentru sarcini profesionale și creative.

O noutate pentru 2023 este cipul Lenovo LA AI, primul cip dedicat AI din lume montat pe un laptop de gaming. Mai exact, prin intermediul tehnologiei Lenovo AI Engine+, un algoritm software de învățare automată, performanța sistemului poate fi optimizată în funcție de aplicațiile care rulează. Acesta este montat pe laptopurile Lenovo Legion Pro 7 și 7i (16″) precum și pe laptopurile Lenovo Legion Pro 5 și 5i (16″).  

Lenovo Legion Pro 7 și 7i vin echipate cu cele mai recente procesoare Intel Core din a 13-a generație precum și cu procesoare AMD Ryzen 7000 Series, asistate cu cele mai recente GPU-uri pentru laptopuri NVIDIA GeForce RTX 40 Series.

Pentru a funcționa corespunzător, acestea sunt răcite cu ajutorul noului sistem ColdFront 5.0, un sistem de răcire hibrid, cu o cameră de vapori generoasă care acoperă atât procesorul, cât și GPU-urile în cazul celor echipate cu 4080 și 4090, sau cu o cameră de vapori dedicată procesorului, cu conducte de căldură hibride pentru GPU-uri la laptopurile cu NVIDIA GeForce RTX 4070. După cum este la modă, transferul termic se realizează prin intermediul metalului lichid.

Laptopurile au un ecran Lenovo PureSight Gaming cu afișaj 16:10 WQXGA 2560×1600 pixeli cu o rată de reîmprospătare variabilă de până la 240Hz. Tastatura Lenovo Legion TrueStrike are iluminare personalizabilă RGB Lenovo Legion Spectrum per tastă. Laptopurile au și baterie de până la 99,99 Wh, pentru o autonomie cât mai extinsă.

Există și modele mai accesibile, într-un fel – Lenovo Legion Pro 5i de 16 inchi și Lenovo Legion Pro 5. Acstea pot fi echipate atât cu procesoare Intel Core din a 13-a generație sau cu AMD Ryzen 7000 Series, plus un GPU pentru laptop până la NVIDIA GeForce RTX 4070.

Acestea au un ecran Lenovo PureSight Gaming de 16 inchi o rezoluție WQXGA în format 16:10, cu o rată de reîmprospătare variabilă de până la 240 Hz, tastatură Lenovo Legion Spectrum cu 4 zone zone RGB TrueStrike și o baterie Super Rapid Charge Pro 80Whr.

În ceea ce privește desktop-urile, noua generație de PC-uri Lenovo Legion se laudă cu performanțe de top. Au fost anunțate Lenovo Legion Tower 7i și Lenovo Legion Tower 5i care sunt motorizate de procesoarele desktop Intel Core din a 13-a generație și plăcile video NVIDIA GeForce RTX din seria 4000.

Procesorul este acoperit cu un sistem de răcire VRM mare, ajutat de până la șase ventilatoare ARGB puternice, dar silențioase și de o grilă frontală de amplificare a fluxului de aer. Este disponibil și un sistem opțional de răcire cu lichid.

Există și efecte de iluminare Lenovo Legion 12-ARGB dar și un panou lateral din sticlă. Sistemul poate fi echipat cu până la 6TB capacitate de stocare și are o grămadă de porturi conectoare – 2x porturi USB-A 3.2, 2x porturi USB-A 2.0 și 2x mufe audio pe partea frontală, iar pe spate sunt 4 porturi USB-A 3.2, 2 porturi USB-A 2.0, 1 port USB-C (20 Gbps) și 1 port USB-A 3.2 (10 Gbps), precum și un RJ45 și mufe audio stereo.

Lenovo Legion Tower 5 integrează procesoarele AMD Ryzen 9 și placile video AMD Radeon RX din seria 7000 sau NVIDIA GeForce RTX din seria 4000. 

Noile Lenovo Legion Tower 5i și Lenovo Legion Tower 5 pot gestiona aproape orice, de la titluri AAA până la aplicații consumatoare de resurse, profesionale, au până la cinci ventilatoare silențioase echipate cu iluminare ARGB, grilă frontală aerisită precum și un panou lateral din sticlă.

Sunt curios când vor disponibile și în România.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *