Spatial Reality Display – 3D fără ochelari și de la Sony, pe un ecran de 27 de inchi (CES 2023)

Primul concept 3D fără ochelari în cadrul CES 2023 l-am văzut la ASUS, pe laptopurile din gama ProArt. Nu știam că Sony oferă deja comercial acest gen de ecrane, la o diagonală de 15.6 inchi acum și bazat oarecum pe aceeași tehnologie de urmărire a ochilor și ajustarea tridemensională a imaginii în funcție de mișcarea acestora, plus un strat de micro-lentile care împart imaginea pentru ochiul stâng și pentru cel drept.

Costă cam 5000 de dolari din câte am văzut pe internet.

Iar în cadrul CES 2023 Sony a mers și mai departe și a prezentat un model al cărui ecran are o diagonală de 27 de inchi, pentru o calitate vizuală și mai bună.

Normal, toată randarea 3D este bazată pe un computer puternic și, din câte înțeleg, pe un engine Unreal.

Cert este că acest gen de vizualizare 3D este încă în curs de implementare și are nevoie de aportul dezvoltatorilor de aplicații, pachete software și chiar jocuri pentru a fi cu adevărat viabil. Pentru că softul trebuie să fie capabil să simuleze 3D ceea ce este afișat.

În orice caz, conceptul în sine este interesant și poate fi de ajutor proiectanților și inginerilor, nu doar pentru divertisment.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *