Synology DiskStation DS723+, soluție NAS cu 2 bay-uri anunțată oficial

NAS-urile sunt soluții de stocare în rețea destul de ok pentru o bună parte a utilizatorilor de computer, dar nu numai, fiind în general simplu și comod de administrat. Se pot dovedi utile atât în mediile profesionale cât și în cele casnice, pentru stocarea datelor importante, pozelor și filmulețelor, documentelor dar și în rol de DVR pentru camerele video de supraveghere. Iar din experiența mea pot spune că modelele de nouă generație pot avea și multiple roluri de server.

Și iată că Synology anunță noul model DiskStation DS723+, un NAS cu 2 bay-uri, utilă pentru birouri și întreprinderi mici. Acesta vine echipat cu sistemul de operare Synology DiskStation Manager (DSM) ce oferă soluții pentru protejarea și gestionarea datelor, instrumente colaborative, accesarea fișierelor de la distanță și pentru monitorizarea video.

Are un procesor AMD Ryzen R1600 cu două nuclee, suportă până la 32GB memorie RAM (standard vine cu 2GB DDR4 ECC), este compatibil cu unități de stocare pe 2.5 inchi și 3.5 inchi, are și două sloturi M.2 2280 NVMe SSD, 2 porturi RJ45 de 1GB ce permit agregare, port USB 3.2 Gen 1, port eSata dar și port PCIe Geen 3 pentru upgrade de rețea.

În caz că spațiul său de stocare nu mai este de ajuns, DS723+ permite extinderea cu încă 7 bay-uri folosind o unitate de expansiune DX517. Și are suport de conectivitate în rețea de 10GbE prin intermediul slotului PCIe încorporat, precum și stocare rapidă în cache folosind unități SSD M.2 NVMe.

DS723+ este o mică soluție de cloud, astfel că permite accesarea fișierelor și documentelor prin intermediul conexiunii la internet. De menționat că păstreză în memoria cache pe dispozitivul local fișierele accesate frecvent.

Sistemele virtuale Windows și Linux, VM-urile Hyper-V/VMware și conturile Microsoft 365/Google Workspace pot fi copiate pe DS723+ folosind Synology Active Backup Suite, protejând datele critice sau sensibile împotriva atacurilor ransomware și al altor amenințări cibernetice.

Pentru un nivel sporit de protecție, utilizatorii pot crea copii de rezervă ale datelor stocate pe NAS, care pot fi apoi securizate în afara sediului, pe un alt server sau în cloud.

La fel de bine, poate fi utilizat pentru stocarea imaginilor captate cu camerele de supraveghere, având suport pentru mai mult de 8.300 de camere IP și dispozitive ONVIF. Există aplicația Synology Surveillance Station VMS ce poate transforma DS723+ într-un sistem de management video complet care stochează local şi în mod privat imaginile şi filmările capturate.

Utilizatorii pot configura și gestiona rapid până la 40 de camere și pot fi suprapuse planuri de etaj sau hărți Google Maps/OpenStreetMap atunci când se monitorizează spații mai mari sau clădiri multiple.

Din câte am înțeles, această soluție NAS este disponibilă comercial de astăzi.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *