CES 2023 – LG OLED M3, un televizor cu ecran mare la care nu este nevoie să tragi niciun fir suplimentar în afara celui de alimentare

Firele de conectare ale diverselor echipamente video la un televizor dau destule bătăi unora, care le consideră inestetice și deranjante. Acum, sincer, o îmbărligătură de fire de tot felul nu place nimănui.

Iar LG anunță televizorul LG SIGNATURE OLED M (model M3) de 97 de inchi care rezolvă într-un fel această situație neplăcută.

În sensul că este primul televizor consumer din lume care vine cu tehnologia Zero Connect, o soluție wireless capabilă de transmisie video și audio în timp real la o frecvență de până la 4K 120Hz. Practic, există un alt device, o cutiuță să-i spunem, care transmite imaginea și sunetul către televizor wireless, fără fire, și care poate fi amplasată într-un loc în care pot fi mascate firele. Normal, un fir de alimentare cu energie electrică pentru televizor tot este necesar.

Noul televizor LG OLED M3 promite o calitate superioară a imaginii și sunetului, precum și flexibilitate la instalare și conectare. Doar este un OLED, iar LG este una dintre mărcile recunoscute pentru calitatea ecranelor lor.

După cum spuneam, spre deosebire de televizoarele convenționale, LG OLED M3 are o cutie separată Zero Connect care trimite semnal video și audio wireless către ecranul de 97 de inci al televizorului. Cutia Zero Connect poate fi amplasată oriunde în cameră și este prevăzută cu mai multe porturi pentru conectarea dispozitivelor HDMI utilizate în mod obișnuit, cum ar fi decodoarele de cablu/satelit și consolele de jocuri și se poate conecta wireless cu tot felul de sisteme audio.

Soluția wireless oferită de LG permite transmisia conținutului video la o rezoluție 4K 120Hz, cu minime erori sau întreruperi datorită unui algoritm care poate recunoaște schimbările din mediul înconjurător, precum persoanele sau animalele de companie care se deplasează prin cameră. În plus, pentru o putere maximă a semnalului, antena cutiei poate fi ușor rotită și/sau înclinată pentru a se alinia cu locația televizorului. Pentru o experiență de utilizare completă, cutia Zero Connect este compatibilă cu recunoașterea vocală, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot porni și gestiona M3 și dispozitivele conectate folosind comenzi vocale simple.

Televizorul OLED 4K de ultimă generație de la LG împreună cu soluția wireless Zero Connect au fost expuse în cadrul CES 2023.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *