Moto Secure – Aplicație dedicată pentru protecția smartphone-urilor Motorola

Motorola anunță aplicația Moto Secure ce oferă un plus de siguranță utilizării dispozitivelor mobile și care este oferită tuturor clienților Motorola ce dețin sau vor deține un telefon cu Android 13 sau versiuni ulterioare.

Mai precis, noua aplicație Moto Secure este disponibilă acum pe Lenovo ThinkPhone de la Motorola, moto g73 5G și moto g53 5G. În viitor aplicația va fi disponibilă pe dispozitivele Motorola cu sistem de operare Android 13 sau o versiune ulterioară.

Prin intermediul acesteia utilizatorii pot verifica și controla rapid nivelul de securitate al smartphone-ului lor, având acces facil la toate aplicațiile și setările Android și la cele produse de Motorola.

Cam ce poate face această aplicație Moto Secure.

Poate fi adăugat un nivel suplimentar de protecție a informațiilor și aplicațiilor prin ascunderea anumitor date și fișiere în Secure Folder, protejat cu un PIN. Mai mult, cu același Secure Folder, utilizatorii au opțiunea de a activa Disguided Mode, care le permite ascunderea aplicațiilor prin înlocuirea cu alte pictograme și chiar nume.  Util în special pentru ascunderea informațiilor personale, cum ar fi aplicațiile financiare, portofelele digitale, aplicațiile de cumpărături sau conturile de e-mail.

Prin activarea funcției Network Protection, utilizatorii vor fi notificați automat dacă este detectată o problemă de securitate legată de un hotspot sau de Wi-Fi la care s-au conectat. În plus, funcția poate opri anumite aplicații să folosească conexiuni deschise și poate preveni atacurile de tip spoofing prin blocarea conexiunilor 2G.

Lock Screen Security permite controlul opțiunilor de blocare a ecranului. Cum ar fi funcția Lock Screen Security ce elimină posibilitatea ca altcineva să oprească rețeaua mobilă sau Wi-Fi fără a debloca telefonul. Sau controlul celorlalte funcții accesibile fără deblocarea ecranului.

PIN Pad Scramble amestecă cifrele ecranului de intrare, astfel încât acesta să poată fi deblocat fără riscul de a vedea altcineva combinația reală. Privitorii curioși văd doar o combinație de taste dar cifrele aferente nu vor fi în același loc. Chiar cool.

Privacy Dashboard raportează detaliat aplicațiile care au accesat calendarul, contactele, fișierele, camera foto, microfonul și locația unui utilizator în ultimele 24 de ore. Normal, pot fi gestionate permisiunile aplicațiilor, pot fi actualizate setările de securitate și pot fi schimbate comenzile de confidențialitate direct din aplicația Moto Secure.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *