Honor Magic Vs, un smartphone cu ecran pliabil, mai pliabil

Honor Magic Vs, primul smartphone pliabil al companiei chineze, va fi arătat cu siguranță în cadrul evenimentului oficial ce se va desfășura pe 27 februarie la MWC 2023 în Barcelona. Cert este că majoritatea producătorilor de telefoane au astfel de modele cu ecran pliabil iar ceilalți care nu au lansat încă așa ceva o vor face cât de curând.

Personal nu sunt fanul acestui gen de smartphone, pentru că este mai greu, mai corpolent decât unul obișnuit, așa că nu m-aș vedea utilizând unul zi de zi, în ciuda ecranului său cu mult mai generos.

Dar, pe de altă parte, admit că sunt destui care trec cu vederea corpolența și ușurința în manevrare tocmai pentru avantajul său principal – ecranul mai mare, pe care se văd bine atât aplicațiile cât și filmele sau jocurile.

Iar noul model Honor Magic Vs vine cu câteva îmbunătățiri la capitolul construcție – este mai subțire și are o balama care nu mai lasă un gol la pliere. Ceea ce nu am mai văzut până acum.

Are și un nume balamaua asta, Super-Light Gearless a HONOR Magic Vs, care reduce numărul de componente ale structurii de susținere de la 92 la numai 4. Mai simplă, poate și mai ușor de reparat la o adică?

Și, pentru că nu mai există acel gol între fețele ecranului pliabil, este un terminal mai subțire. Producătorul spune că este și mai ușor față de alte terminale concurente. De exemplu, la balama s-a folosit un polimer special, un material cu mult mai ușor decât metalul, chiar cu 62%.

Practic, Honor Magiv Vs are 12.9mm în grosime când este pliat și cântărește 267 de grame.

Mai mult, producătorul laudă balamaua drept și foarte rezistentă, în testele de laborator rezistând la peste 400.000 de pliaje, la un calcul simplu echivalat în timp mai mult de zece ani cu 100 de pliaje pe zi. Dacă ține 3-4 ani, e foarte bine, că oricum smartphone-urile astea le schimbăm aproape ca pe ciorapi.

La capitolul specificații, Honor Magic Vs sună în felul următor – ecran OLED extern de 6.45 inchi cu o rată de refresh de 120Hz, 2560×1080 pixeli, cel pliabil intern tot OLED cu o diagonală de 7.9 inchi și o rată de refresh de 90Hz, 2272×1984 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, memorie RAM 8/12GB și stocare internă de 256/512GB.

Văd că stă binișor și la capitolul foto, modulul principal având nu mai puțin de trei camere – una principală cu senzor Sony IMX800 de 54MPix, cu lentile f/1.9, o alta ultrawide de 50MPix cu lentile f/2.0 și una cu zoom 3X și senzor de 8Mpix. Există stabilizare optică și electronică și este capabil să filmeze la rezoluție 4K.

Bateria are 5000mAh capacitate și este asistată de un încărcător de 66Wh.

Chiar sunt curios cum va fi primit de către consumatorii europeni.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *