Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z Review – Smartphone pentru cei foarte tineri

Smartphone-ul a devenit o unealtă fără de care nu ne mai putem desfășura ritualul zilnic de comunicare, informare și divertisment, cel puțin pentru majoritatea celor dintre noi. Fie că ești adult, copil, adolescent, tânăr sau bătrân, pe aproape toți și toate îi vezi folosind un smartphone. Și, de ce să nu orecunoaștem, cei din tânăra generație sunt în stare să doarmă cu smartphone-ul și sub pernă, nu-l mai dezlipești din mâinile lor.

Există modele pentru toate buzunarele, cu tot felul de performanțe dar, mai nou, au fost lansate și terminale pe teme specifice de gaming și, mai nou, chiar în colaborare cu un cunoscut producător de băuturi răcoritoare pentru că, de ce nu.

Realme a lansat și telefonul Coca-Cola de curând dar nu este la prima colaborare cu o altă marcă pentru personalizare. Pentru că la finele anului 2022 au lansat modelul Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z, cu tema cunoscutelor anime-uri japoneze care puteau fi văzute acum vreo 20 de ani și la noi pe TVR (parcă).

Un smartphone care poate fi pe placul celor tineri, foarte tineri mai precis, dar nu numai.

Specificațiile modelului Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele:

  • Ecran – Amoled de 6.62 inchi, rezoluție FHD+ 1080×2400 pixeli, rată de refresh d 120Hz, luminozitate maximă 1300nits, afișează 100% din gama de culori DCI-P3
  • Procesor – Snapdragon 870 5G, Octa-core (3.2GHz × 1, 2.4GHz × 3, 1.8GHz × 4), tehnologie pe 7nm
  • Chipset grafic – Adreeno 650
  • Memorie – 8GB
  • Stocare – 256GB UFS 3.1
  • Camera principală – Senzor de 64Mpix, lentile f/1.79, focală de 25.2mm, focalizare F2.45
  • Camera wide – 119° unghi de cuprindere, senzor de 8MPix, lentile cu diafragmă f/2.3, focală de 16mm
  • Cameră macro – 4cm distanță de fotografiere, senzor de 2Mpix, f/2.4
  • Camera frontală – 16Mpix, f/2.45
  • Rețea – 4G/5G, Wi-Fi, GPS, NFC, Bluetooth 5.2
  • Baterie – 5000mAh, încărcare la 80W
  • Dimensiuni – 162.9×75.8×8.65 mm
  • Greutate – 194.5 grame
  • Sistem de operare – Android 12, interfață Realme UI 3.0
  • Altele – senzor de amprentă integrat în ecran, sistem audio stereo Dolby Atmos 

Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z este prin definiție un smartphone pentru puști și puștoaice, mă rog, pentru tinerii care apreciază gaming-ul mobil și mai ales pentru fanii seriei anime Dragon Ball Z. Așa că, design-ul său exterior este unul vesel și colorat, în spiritul manga-anime japonez, cu un capac pe spate vopsit predominant portocaliu fosforescent și cu albastru pe margini, ca să semene cu costumul personajului Son Goku.

Recunosc că nu mai sunt în target-ul acestui gen de smartphone de mulți, foarte mulți ani, dar din punct de vedere al aspectului său exterior îmi place, este vesel, colorat, atrăgător.

Iar la pachet vine și cu tot felul de abțibilduri cu aceeași temă, de lipit oriunde are chef utilizatorul, poate direct pe telefon sau poate pe husa de protecție care a fost inclusă în pachet. Poate tocmai de aia este husa atât de gri și de neatrăgătoare, ca să pui un abțibild pe ea.

Calitate constructivă fără reproș, cu un ecran protejat cu Gorilla Glass, plastic lucios pe spate, rame tot din plastic, vopsite tot în albastru. Lipsa metalului din componența carcasei nu-l recomandă drept cel mai rezistent telefon, așa că trebuie ferit de șocurile accidentale.

Dar este un smartphone care arată bine și care va fi apreciat cu siguranță de cei tineri și foarte tineri, cărora se adresează de altfel.

Modulul de camere principal iese în evidență pe partea din spate…

… iar camera frontală este integrată în ecran, stânga-sus.

De menționat că butoanele sale de volum sunt poziționate pe muchia stângă dar le-aș fi preferat pe cea dreaptă, deasupra butonului de Power, pentru controlul cu o singură mână.

Are senzor de amprentă integrat în ecran, unul care recunoaște rapid datele biometrice ale degetului înregistrat.

Ecranul Amoled de 6.62 inchi se vede chiar foarte bine, este capabil să afișeze o paletă coloristică vibrantă, cu un contrast excelent, perfect pentru imagini, jocuri sau, de ce nu, desene animate și anime-uri japoneze. De menționat că are și rată de refresh de 120Hz, pentru fluiditate desăvârșită în aplicații, interfață și jocuri, dar și că este destul de luminos pentru a fi lizibil într-o zi însorită.

Sistemul audio integrat este stereo și chiar gălăgios, capabil să redea un sound clar dar numai în registrele spectrelor de frecvență medii și înalte. Ok pentru vizionarea unui film dar pentru audiții muzicale recomand o pereche de căști wireless, pentru că nu are și jack fizic de 3.5mm.

Din punct de vedere al fișei sale tehnice, Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z este un terminal de nivel mediu-superior, cu un procesor cu opt nuclee Snapdragon 870 5G, 8GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 256GB, tip UFS 3.1. O configurație care permite acces în orice aplicație de Android, fie că este pentru informare, comunicare, socializare, navigare sau divertisment multimedia.

Din punct de vedere comportamental, niciun reproș din partea mea. Funcționează corect, aplicațiile se deschid imediat și nu se blochează, interfața este fluidă, experiența de utilizare fiind pe cât se poate de optimă. Așa că, fișa sa tehnică este de ajuns de puternică pentru a mulțumi cea mai mare parte a utilizatorilor.

L-am testat și cu Geekbench 6 iar rezultatele sunt prezentate mai jos.

GeekBench 5 a dat următoarele rezultate.

Acestea, comparate cu ale unor terminale din aceeași categorie.

După cum se observă, este unul dintre terminalele performante ale categoriei sale, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Iar comparația cu terminalele de top grăiește de la sine.

Putem zice oarecum că este la nivelul terminalelor de top de acum doi ani, ceea ce este chiar ok pentru prețul său.

Nu este un adevărat smartphone de gaming, cel puțin nu în standardele actuale, dar configurația sa permite și rularea oricărui titlu mobil de Android din câte am constatat în perioada de utilizare. Fanii jocurilor mobile se pot distra fără reținere pe ecranul său, despre care am mai spus că se vede foarte bine, nu?

Și cum are o baterie de 5000mAh, stă foarte bine la capitolul autonomie, cu două zile într-un regim moderat de utilizare, pentru informare, socializare online, eventual scurte sesiuni de gaming sau de vizionare video. La gaming intens, autonomia se va scurta, în funcție de numărul de ore petrecute în fața ecranului.

Nu este de neglijat nici faptul că vine cu încărcare rapidă pe 80W și că o încărcare completă durează în jurul a 40 de minute, ceea ce este chiar ok.

Normal, interfața de utilizare este la fel de veselă, cu diverse imagini wallpaper cu Son Goku, iconițe strident colorate și efecte vizuale dinamice la anumite comenzi. Va fi cu siguranță pe placul celor mici și a fanilor desenelor animate japoneze. O interfață uzuală de Android transpusă într-un univers Dragon Ball Z. Există și un mod GT care aduce un surplus de putere la activare dar nu cu foarte mult.

La capitolul foto-video se putea mai bine din punctul meu de vedere, mai ales că nu este un smartphone tocmai ieftin, în sensul că doream măcar o stabilizare optică pentru senzorul principal, nimic mai mult. Sau poate un senzor mai bun la camera cu unghi larg de vizualizare.

Are un senzor principal destul de serios, capabil de rezultate ok în lumină bună, un senzor cu unghi de cuprindere mare destul de rezonabil și un altul macro care, părerea mea, că este pus degeaba acolo, având o rezoluție prea mică pentru vremurile astea. Mai bine renunțau la camera macro și puneau una mai bună cu unghi larg. Părerea mea.

Filmează doar la 30fps, atât full HD cât și 4K, nu există stabilizare optică, așa că pentru rezultate cât de cât ok în condiții de iluminare slabă este nevoie de o mână cât mai fermă.

Câteva imagini realizate cu Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z mai jos.

Sunt chiar ok rezultatele foto pe lumină bună, clare, cu o paletă coloristică naturală, chiar și de aproape face poze care pot fi partajate fără reținere pe rețelele sociale gen instagram, facebook, etc. Dacă mai sunt și prelucrate cu un snapseed, vor arăta și mai bine.

De curiozitate, am pus și senzorul de macro la treabă, prin intermediul aplicației dedicate Ultra Macro.

Rezultate bunicele în lumina zilei dar cu lipsă la nivelul detaliilor, nici nu ar putea altfel.

De remarcat că senzorul principal reușește să capteze imagini decente chiar și în condiții de iluminare slabă, noaptea pe stradă de exemplu.

Ceea ce nu pot spune despre camera cu unghi larg de vizualizare.

Dar, nu pot trece cu vederea faptul că se descurcă la acest capitol mult mai bine decât terminalele Realme pe care am avut ocazia să le utilizez anterior, ceea ce mă bucură. Cine știe, poate la anul vom vedea și un smartphone cu pretenții de camera-phone de la Realme?

Avem și un exemplu de filmare, mai jos.

Îmi plac filmările pe timp de zi, pe lumină bună, sunt clare și au o paletă coloristică naturală. Pentru că nu are stabilizare optică, recomand o prindere cât mai fermă posibil. De asemenea, apreciez că permite pauză pe filmare pentru a reîncadra.

Pe timp de noapte nu se descurcă nici măcar decent, calitatea filmărilor fiind destul de mediocră, cu multe lacune la capitolul detalii și zgomot de imagine din abundență.

Așa că, pentru fotografiere recomand doar senzorul principal atât pe timp de zi cât și în condiții de iluminare slabă, camera cu unghi larg fiind mai în largul său pe lumină bună.

Concluzii despre Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z

Pro

  • Colorat, pe placul tinerilor, arată bine
  • Ecranul se vede foarte bine, cu o rată de refresh de 120Hz
  • Fișă tehnică ok, bună pentru orice aplicație de Android
  • Capacitate de stocare internă generoasă, de 256GB
  • Autonomie de cel puțin 2 zile la o utilizare moderată, încărcare rapidă pe 80W
  • Cameră foto decentă în condiții bune de iluminare

Contra

  • Nu are conector jack de 3.5mm
  • Cam scump pentru performanțele și capacitățile sale foto-video, în sensul că era necesar un stabilizator optic sau poate un senzor mai bun pe camera cu unghi larg de vizualizare

Ediția limitată Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z va fi pe placul celor care apreciază universul desenelor animate japoneze în primul rând datorită design-ului său colorat, asortat cu o interfață în aceeași notă.

Mai mult, are un ecran care se vede foarte bine, astfel că pune în valoare toate culorile desenelor animate, o configurație ce permite rularea oricărei aplicații de Android, chiar și pentru gaming și divertisment, dar și o soluție de stocare internă cu o capacitate generoasă de 256GB. Totul cu o autonomie de utilizare foarte bună.

Din câte am văzut pe internet, are un preț estimat pe la 2400 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *