Honor Magic5 Lite Review – Un smartphone mid-range cu un design deosebit

Honor a adus și în România noul smartphone de nivel mediu Honor Magic5 Lite, dedicat celor care își doresc un terminal care arată foarte bine, bun pentru orice activitate mobilă și pe care să nu cheltuie o mică avere.

Și, după cum mi-a dovedit-o în perioada de utilizare, consider că acest smartphone este una dintre cele mai interesante opțiuni la ora actuală din această categorie atât de populară, cea a telefoanelor mid-range mai exact. Pentru că are un design deosebit, e un smartphone chiar frumos, un ecran superb cu o rată de refresh de 120Hz dar și că poate asigura o experiență optimă în aplicații uzuale și nu doar.

Specificațiile modelului Honor Magic5 Lite pe care l-am avut la dispoziție pentru review sunt următoarele:

  • Ecran – AMOLED de 6.67 inchi, rezoluție 2400×1080 pixeli, 395ppi, format 20:9, rată de refresh de 120Hz, luminozitate 800nits, protejat cu sticlă rezistentă la zgârieturi
  • Procesor – Qualcomm Snapdragon 695 cu opt nuclee (2 x A78 – 2.2GHz + 6 x A55 -1.8GHz)
  • Chipset grafic – Adreno 619
  • Memorie RAM – 6GB
  • Stocare – 128GB
  • Sistem foto principal – Cameră principală de 64MPix (lentile f/1.8), Cameră cu unghi larg de 5MPix (F2.2), Cameră macro de 2MPix (f2.4). Filmare Full HD.
  • Cameră frontală – 16MPix (F2.45)
  • Rețea – dual-sim, 4G/5G, Wi-Fi AC, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, GALILEO și BDS
  • Conectică – USB-C, port infraroșu
  • Baterie – 5100 mAh, încărcare de 40W
  • Dimensiuni – 161.6×73.9×7.9 mm
  • Greutate – 175 grame
  • Sistem de operare – Android 12, interfață MagicUI 6.1
  • Altele – cititor de amprentă integrat în ecran

Honor Magic5 Lite impresionează de cum îl scoți din cutie pentru că arată foarte, foarte bine. Practic, este unul dintre cele mai frumoase terminale de nivel mediu testate de mine până acum și care poate fi mai ales pe placul doamnelor și domnișoarelor. Spate din plastic colorat într-o subtilă nuanță de vernil, numită de producător Emerald Green, cu finisare mată și reflexii ca de curcubeu, ecran cu margini curbate, ramă cromată despre care nu-mi dau seama dacă este metalică sau doar din plastic, dar mai sigur e din plastic cromat.

Frumos smartphone, are cu siguranță un look premium. Fin, suplu, subțire, deosebit. Are o grosime de doar 7.9mm și poate fi manevrat destul de facil cu o singură mână, la nevoie. Să mai zic că într-un corp atât de suplu a fost integrată o baterie de 5100mAh?

Cum construcția sa este din plastic, l-aș feri pe cât se poate de lovirile accidentale, o husă fiind pe cât se poate de utilă. Din păcate, orice husă va acoperi frumusețea asta de capac de pe spate.

Pe spate iese cu siguranță în evidență modulul de camere, în forma unui disc pe extremitățile căruia sunt poziționate lentilele celor trei senzori dar și blițul. Deosebit și acesta, îmi lasă impresia că își depășește din punct de vedere al aspectului potența celor trei camere, mă rog, a două dintre ele. Dar despre acest subiect, un pic mai jos.

Camera selfie este integrată în ecran, dispusă central în partea superioară.

Butoanele de Power și de ajustare ale volumului sunt de găsit pe muchia dreaptă, la îndemâna degetului mare.

Iar senzorul de amprentă este integrat în ecran și, din câte am constatat, recunoaște rapid datele biometrice înregistrate.

Ecranul este unul dintre atuurile forte ale acestui smartphone Honor Magic5 Lite. AMOLED de 6.67 inchi, rezoluție 2400×1080 pixeli, culori vibrante, contrast excelent, unghiuri largi de vizualizare, superb, este chiar plăcut să te uiți pe el, orice ai face.

Un ecran mare, generos, pe care se văd la fel de bine aplicațiile cât și filmele, pozele sau chiar jocurile.

Nu uit nici de rata de refresh de 120Hz, care văd că devine un standard chiar și în această categorie de telefoane. 120Hz dinamici, care se traduc în fluiditate atât la interfață cât și în jocuri. Dacă se dorește o rată de refresh de 120Hz în permanență, a se ține cont că autonomia de utilizare va fi mai redusă.

Utilizatorul poate alege cum să afișeze culorile acest ecran, Natural sau Vivid, precum și temperatura de culoare. Eu am preferat Vivid, pentru că se vede prea bine.

Sistemul audio integrat, după părerea mea, nu reușește să completeze calitatea vizuală asigurată de ecran. Este doar mono și capabil să redea un sound în spectrul frecvențelor medii, cu nuanțe metalice și la un volum destul de jos. Nah, pentru calitate mai bună recomand o pereche de căști wireless, pentru că nu are jack fizic de 3.5mm.

Din punct de vedere al performanțelor, face ce poate face orice terminal din categoria sa, dotat cu un procesor Snapdragon 695, 6GB memorie RAM, care poate fi extinsă virtual cu încă 5GB pe spațiul de stocare și un chipset Adreno 619.

Practic, este un smartphone bun cam la orice în materie de Android, pentru orice gen de aplicație, fie că este pentru informare, lecturare, socializare, navigare, divertisment multimedia sau gaming. Totul fără blocări sau sacadări, experiența de utilizare fiind pe cât se poate de optimă.

Am instalat pe el și trei jocuri, Asphalt 9, Call of Duty Mobile și Need For Speed , care au funcționat ireproșabil, după cum mă așteptam de altfel.

L-am testat în Geekbench 6, rezultatele mai jos.

Acestea, comparate cu ale unor terminale utilizate de curând.

În Gekbench 5 a obținut următoarele scoruri.

Acestea, comparate cu ale unor terminale utilizate de curând.

După cum se observă, performanțele sunt peste cele ale terminalelor entry-level, dar sub cele ale unor smartphone-uri de top. Dar, după cum am menționat anterior, de ajuns pentru o experiență optimă cam în orice gen de aplicație mobilă.

Capacitatea de stocare integrată este de 128GB, cam 106GB utili, destul de generoasă aș putea spune. Dar nu poate fi suplimentată prin intermediul unui card microSD. Însă destul pentru majoritatea utilizatorilor.

Nu este de neglijat nici faptul că are conexiune 5G deși, după cum am mai spus-o de atâtea ori, eu nu-i văd încă beneficiile pentru că descurc foarte bine pe cea 4G. Dar, dacă sunt utilizatori ce au astfel de abonamente, Honor Magic5 Lite este pregătit să le satisfacă pretențiile.

De asemenea, stă foarte bine la capitolul autonomie, cu cel puțin 2 zile la o utilizare moderată. Nu m-ar mira, ca la stilul meu, să țină chiar 3 zile de utilizare. Din păcate, pentru că l-am utilizat destul de intens, mai ales când am tot instalat diverse pe el, plus fotografiere, am preferat să-l am mereu încărcat, deși nu era neapărat nevoie.

Interfața de utilizare îmi place, este frumos desenată, colorată, fluidă, nu prea am ce-i reproșa. Există acces la serviciile Google de unde pot fi descărcate toate aplicațiile necesare.

Sistemul foto principal arată bine pe hârtie, o cameră principală, una ultrawide și o alta macro. Dar… dar camera ultrawide are o rezoluție de doar 5Mpix iar cea Macro de doar 2MPix. Sincer, m-aș fi așteptat măcar la un 8Mpix pe cea ultrawide. Cât despre stabilizare optică pe un terminal din categoria sa, chiar că nu aveam pretenții.

Interfața foto-video este una completă și complexă, poate prea complexă pentru un terminal din categoria sa, care va fi utilizat preponderent pe modurile automate foto și video.

Chiar și așa, un pic negativist la acest capitol în cazul de față, rezultatele mi-au depășit așteptările, Honor Magic5 Lite având un comportament decent în majoritatea situaților de fotografiere. Normal, camera principală ține capul de afiș, dar și cea ultrawide se mișcă binișor, în special în condiții bune de iluminare.

Câteva exemple, în continuare. Realizate atât noaptea, prin centrul Bucureștiului, cât și la un târg de Mărțișor desfășurat la Muzeul Satului.

Sigur, am observat că balansul de alb diferă de la o cameră la alta în aceeași scenă, ba chiar îmi place mai tare căldura și culoarea captată de camera ultrawide. Dar aceasta are o rezoluție de acum un deceniu, așa că pe un ecran mai mare de computer se vor vedea cu siguranță artefactele și zgomotul de imagine. Păcat, cu un senzor mai bun pe camera ultrawide ar fi devenit favoritul meu în zona de foto-video din categoria mid-range. Chiar și așa, este pe acolo.

Imagini clare, cu o paletă coloristică naturală, chiar îmi place cum captează culorile, focalizare rapidă, totul e să ai o mână cât mai fermă în condiții slabe de iluminare pentru că nu are stabilizator de imagine.

Câteva ajustaje la algoritmul de prelucrare ar fi binevenite de altfel. În rest, mă declar destul de mulțumit de cum se comportă, atenție, în raport cu prețul său. La cât costă, se descurcă chiar rezonabil la acest capitol.

Filmează doar 1080p/30fps și fără stabilizare optică mă așteptam ca imaginile să fie “tremurate”. Dar, o scurtă filmare la un eveniment tradiționat mi-a demonstrat că nu este chiar așa.

Rezonabil, imagini video clare și destul de stabile.

Concluzii despre Honor Magic5 Lite

Pro

  • Este un smartphone care arată foarte bine, cu un look premium
  • Fișă tehnică chiar ok, bună pentru orice aplicație de Android
  • Ecran generos, care se vede foarte bine, cu o rată de refresh de 120Hz
  • Autonomie de invidiat, de cel puțin 2 zile
  • Camera foto principală este capabilă de rezultate decente în mai toate condițiile de fotografiere

Contra

  • Nu are suport pentru carduri microSD
  • Era de preferat o cameră ultrawide mai bună, cu un senzor mai bun și renunțarea la cea macro de 2MPix

Honor Magic5 Lite mi-a lăsat o impresie chiar plăcută, pentru că are destule atuuri în favoarea sa – un design deosebit, un ecran care se vede foarte bine, o fișă tehnică potrivită pentru orice aplicație uzuală de Android, o autonomie de invidiat, un comportament absolut decent al camerei foto principale.

Toate acestea la un preț de aproximativ 1700 de lei. Cred că a apărut deja la operatori și poate că, nu peste mult timp, va avea un preț și mai atrăgător, când vor începe campaniile pentur shoppingăreala de Paști.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *