Noul smartphone rezistent Cat S75 a fost prezentat la MWC 2023

Bullitt arată în cadrul MEC 2023 noul smartphone Cat S75 capabil să reziste oricăror condiții de utilizare, chiar și pierderilor de semnal după cum spune producătorul. În acest sens, pe lângă conectivitatea 5G, Cat S75 include și un cip MediaTek NTN (rețea non-terestră) care permite conectivitate directă la sateliții geostaționari aflați deasupra Pământului, făcând posibilă trimiterea unui mesaj sau formularea unei cereri de asistență SOS în zone fără acoperire mobilă.

Cel mai capabil telefon Cat de până acum, Cat S75 este impermeabil la praf, nisip și murdărie dar și la căderi accidentale pe plăci de oțel de la înălțimi de până la 1.8 metri. De asemenea, este rezistent la apă, întrucât a fost testat atât la o adâncime de 5 metri cât și la jeturi puternice de apă, fiind certificat IP68 și IP69K. De asemenea, Cat S75 este certificat conform standardelor Mil-Spec 810H, fapt ce asigură că noul telefon poate supraviețui temperaturilor extreme, umidității ridicate, condițiilor de ceață sărată, vibrațiilor și testelor de căderi bruște.

Mai mult, Cat S75 este acoperit cu un strat special de protecție numit Bullitt’s Hygiene+, astfel că toate suprafețele externe ale telefonului conțin ioni de argint antimicrobieni și poate fi curățat și igienizat cu ușurință, cu apă și săpun sau șervețele umede cu alcool.

În ciuda acreditărilor sale privind rezistența și a ecranului de 6.6 inchi (FHD+ cu 120Hz rată de reîmprospătare și aspect ratio de 20:9), Cat S75 râmâne un terminal destul de subțire și foarte ușor. Are o baterie de 5000mAh capabilă să ofere până la 2 zile de energie, plus suport pentru încărcare rapidă de 15W și încărcare wireless Qi. Vine dotat cu un procesor MediaTek Dimensity 930 octa-core de 2,2 GHz, 6GB de memoriee RAM și 128GB spațiu de stocare intern, extensibil prin card-uri MicroSD.

Are un sistem de trei camere foto (senzor principal de 50MPix, senzor wide de 8MPix, senzor macro de 2MPix) cu un mod subacvatic dar și o cameră frontală de 8MPix. Momentan vine cu sistem de operare Android 12, dar producătorul susține că va primi două actualizări ale sistemului de operare și 5 ani de patch-uri de securitate.

Datorită serviciului Bullitt Satellite Messenger, Cat S75 oferă conexiuni neîntrerupte prin satelit în zonele cu acoperire telecom slabă. De altfel, Bullitt Satellite Messenger este primul serviciu de mesagerie prin satelit NTN sau “direct către satelit” bazat pe standarde 3GPP pentru telefoane mobile. Noul Cat S75 utilizează cipul MediaTek NTN și Bullitt Satellite Messenger pentru a accesa o rețea de sateliți geostaționari, oferind o acoperire continuă și accesibilă la nivel internațional.

Pentru a primi și trimite mesaje sau cereri de asistență SOS prin satelit este necesar un abonament și un dispozitiv compatibil NTN. Însă oricine, de pe orice telefon, poate primi un mesaj de la un utilizator al serviciului Bullitt Satellite Messenger. Aceștia îl vor primi sub forma unui SMS și pot răspunde descărcând versiunea gratuită pentru iOS sau Android a aplicației Bullitt Satellite Messenger, disponibilă în App Store sau Play Store.

Abonații serviciului Bullitt Satellite Messenger beneficiază de o perioadă de probă gratuită de 12 luni a SOS Assist, care oferă acces 24/7 la centrele de intervenție în caz de urgență furnizate de FocusPoint International. Planurile de mesagerie directă prin satelit încep de la doar 4.99 euro pe lună, fiind disponibile și alte planuri flexibile și de utilizare mai intensă.

Noul smartphone rezistent Cat S75 poate fi acum precomandat de la anumiți operatori și retaileri la un preț de aproximativ 3000 de lei, incluzând o perioadă de probă gratuită de 3 luni a planului de servicii Bullitt Satellite Messenger Essentials, care oferă până la 30 de mesaje directe la satelit pe lună.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *