motorola defy satellite link cu mesagerie prin satelit și conexiune Bluetooth, prezentat la MWC 2023

Motorola defy satellite link cu mesagerie prin satelit și conexiune Bluetooth este un dispozitiv care poate face ca orice smartphone să poată trimite mesaje text din orice zonă s-ar afla, acolo unde nu există acoperire wifi sau GSM. O unealtă chiar de folos celor care se avântă în zone sălbatice, departe de civilizație, pentru activități profesionale sau doar pentru aventură și distracție.

Motorola defy satellite link este un accesoriu Bluetooth compact și ușor, care permite oricărui dispozitiv Android sau iOS să se conecteze la aplicația Bullitt Satellite Messenger și să utilizeze funcțiile acesteia, inclusiv mesageria bidirecțională reală prin satelit, precum și partajarea locației și asistență SOS.

Este un dispozitiv robust care a trecut testele Mil-Spec 810H și este rezistent la apă și praf cu un rating IP68. Dispune de o baterie de 600 mAh, oferind o autonomie suficientă pentru mai multe zile de utilizare. Are un buton fizic de SOS și de localizare “Check In”, ceea ce permite să ofere anumite funcții chiar și atunci când este separat de smartphone-ul împerecheat.

Pe de altă parte, Bullitt Satellite Messenger este primul serviciu NTN prin satelit bazat pe standarde 3GPP. Noua gamă motorola Defy va folosi acest serviciu pentru a accesa sateliții geostaționari existenți, oferind o acoperire accesibilă și continuă la nivel internațional. Cu această nouă tehnologie, clienții pot trimite mesaje prin satelit, atât timp cât au o vedere clară a cerului.

Dispozitivul satelit Motorola Defy se conectează prin Bluetooth la orice smartphone. Apoi la sateliții geostaționari pentru a permite trimiterea mesajelor text prin intermediul aplicației Bullitt Satellite Messenger. Destinatarii care nu utilizează aplicația Bullitt Satellite Messenger vor primi un mesaj SMS pe telefon, fiind invitați să descarce aplicația asociată pentru Android sau iOS pentru a putea răspunde.

Costul mesajelor trimise sau primite prin satelit va fi dedus din planul de abonament al abonatului la mesagerie prin satelit, fara costuri pentru destinatar. Nu există niciun cost pentru niciuna dintre părți atunci când se trimit sau se primesc mesaje prin intermediul unei conexiuni la internet.

SOS Assist – cu acces 24/7 la centrele de răspuns în caz de urgență furnizate de FocusPoint International – este inclus în toate planurile care încep de la 4,99 dolari/lună, fiind disponibile și alte planuri flexibile și cu utilizarea mai intensă.

Motorola defy satellite link va fi disponibil începând cu luna aprilie 2023 la retaileri. Pentru disponibilitatea locală, vizitați www.motorolarugged.com. Prețul dispozitivului este de 119 €. Un pachet care include un abonament de un an la planul de servicii Essentials Messaging (până la 30 de mesaje bidirecționale pe lună și SOS Assist) va începe de la 169 € .

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *