ASUS Learn and Compete 2023 – Concurs pentru liceenii bucureșteni

ASUS România a anuțat în cadrul unui eveniment oficial competiția ASUS Learn and Compete 2023 destinată liceenilor bucureșteni pasionați de informatică. Aceasta este organizată împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, fiind inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023.

Nu este primul concurs ASUS de acest gen numai că, față de cel desfășurat anul trecut, de această dată participanții vor concura individual și nu pe echipe. Din câte am înțeles, doritoare să se înscrie la un astfel de concurs sunt și licee din țară așa că, poate în viitor va deveni un concurs național. Momentan, concursul rămâne doar pentru București.

Primii trei clasați vor primi laptopuri ASUS ExpertBook (Locul I: ASUS ExpertBook L2 L2402 și Locurile II și III: ASUS ExpertBook B1 B1400) iar marele câștigător are șansa de a contribui direct la dotarea liceului pe care îl reprezintă, pentru că ASUS va echipa laboratorul de informatică al respectivei instituții de învățământ cu nu mai puțin de 30 de laptopuri ASUS P1512.

Înscrierea la concurs este gratuită pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 2 – 24 martie 2023, în limita a 2000 de concurenți. Pot participa elevii din clasele IX-XII din București, în urma înregistrării realizate de către un profesor îndrumător (profesorul de TIC sau profesorul diriginte). Calendarul concursului cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) si altul pentru elevi (online, 27 martie), două etape de departajare (online, 29 martie și 31 martie) și marea finală (offline, 5 aprilie).

Concursul se desfășoară prin intermediul platformelor Kahoot! și Zoom, atât online, cât și în mediul offline. Pentru a putea lua parte la competiție, fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop/laptop și cel puțin un smartphone.

Etapele online vor trimite în finală un număr total de 20 participanți. În prima etapă (online, 29 martie) vor putea lua parte toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului. Se vor califica în finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot. La cea de-a doua etapă (online, 31 martie) vor putea participa toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului și care nu s-au calificat în Etapa 1. Și de această dată, se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot!.

Marea finală din 5 aprilie 2023 se va desfășura în fizic, nu online. Unde, vom afla sau veți afla de pe site-ul dedicat.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *