Realme C55 și Realme 10 prezentate oficial în România
În cadrul unui eveniment oficial au fost prezentate în România noile terminale de nivel entry-level și mediu Realme C55 și Realme 10. Amfitrioni ne-au fost dna. Mihaela Simion, Country Manager România, și dl. Florin Vlad, Head of Sales Open Market România, care ne-au prezentat detaliile celor două noi smartphone-uri disponibile comercial pe piața noastră dar și câteva informații succinte despre cifrele de vânzări acumulate până acum dar și cele estimate pentru viitorul apropriat.
De exemplu, în România au avut o creștere de 340% în 2022 față de 2021 iar pe acest an se dorește creștere de 50%. La nivel mondial există deja 50 de milioane de utilizatori de smartphone-uri Realme. Normal, volumele mari de vânzări au fost făcute cu ajutorul terminalelor de buget.
Pe lângă cele două terminale, la eveniment am mai văzut modelele Realme GT3 și Realme GT Neo 3 Naruto Edition despre care încă nu se știe când și dacă vor fi disponibile comercial și la noi.
Să începem cu prețurile, un factor de altfel important pentru decizia de achiziție a majorității cumpărătorilor.
Realme 10, costă 1299 Lei în varianta cu 8GB memorie RAM și 128GB capacitate internă de stocare și 1399 Lei în varianta de echipare 8GB/256GB. Cumpărătorii vor primi și un voucher de 100 de Lei dacă îl vor achiziționa până pe 9 aprilie.
Realme C55 costă 949 Lei în varianta 6GB/128GB iar varianta 8GB/256GB are un preț de 1099 Lei. La fel, vouchere de 50 Lei, respectiv 100 Lei, dacă va fi achiziționat până pe 9 aprilie.
Cert este că îmi plac ambele telefoane cum arată, în raport cu prețul lor de achiziție. Arată chiar foarte bine la banii ăștia, au un look elegant, plăcut, simplu iar culorile de pe capac sunt chiar reușite. Și, din câte am văzut la fața locului, se mișcă și foarte bine, nu mă îndoiesc că sunt chiar ok pentru aplicațiile uzuale de Android. Rămâne de văzut dacă este chiar așa, după ce le voi testa.
Realme C55 arată chiar foarte bine pentru prețul său. Știu că mă repet dar am plăcerea să observ că modelele din această gamă de prețuri, entry level din punctul meu de vedere, arată mult mai bine decât generațiile anterioare. Sigur, nu vorbim de materiale premium, sticlă, aluminiu, ceramică, dar din punct de vedere al aspectului exterior sunt chir foarte reușite.
La nivel hardware, Realme C55 se laudă cu un ecran de 6.72 inchi cu o rezoluție FHD+ și o rată de refresh de 90Hz, un procesor Mediatek Helio G88, cu 8GB memorie RAM și capacitate de stocare internă de 128GB/256GB. La RAM și stocare sunt specificații pe care le aveau terminalele de top acum câțiva ani. Are NFC și încărcare rapidă pe 33W pentru bateria de 5000mAh.
Are o cameră principală de 64Mpix capabilă să filmeze 1080p/60fps și o cameră frontală de 8Mpix.
Ca să nu mai spun că este primul smartphone cu Android și Mini Capsule, adică un fel de Dynamic Island, adică o zonă dinamică cu notificări în jurul camerei foto frontale.
De menționat că este dual-sim și că are și suport pentru carduri microSD. Vine cu sistem de operare Android 13.
Realme 10 nu mai este o noutate la nivel internațional dar abia acum ajunge și în România. Are un ecran de 6.4 inchi cu o rată de refresh de 90Hz, un procesor Mediatek Helio G99 realizat pe o tehnologie de 6nm, 8GB memorie RAM si capacitate internă de stocare de 128GB/256GB de tip UFS2.2. Vine cu o baterie de 5000mAh și o cameră principală de 50Mpix, plus o cameră selfie de 16Mpix. Fiind un smartphone lansat anul trecut, vine cu sistem de operare Android 12.
Din câte am înțeles, terminalele Realme vor beneficia de nu mai puțin de 2 update-uri la nivel de Android și 3 ani de update-uri de securitate.
În cadrul aceluiași eveniment am văzut și modelul de top Realme GT3, despre care încă nu se știe când va fi disponibil la noi. Acesta are un ecran de 6.74 inchi, un procesor Snapdragon 8+ Gen 1 și maxim 16GB memorie RAM plus stocare de 1TB, tot pentru varianta de top. Vine cu încărcare rapidă la 240W, oau, și cu un acumulator de 4600mAh. Cică ar avea nevoie de doar 9 minute și 30 de secunde pentru a încărca complet bateria de 4600 mAh a dispozitivului.
Sistem foto principal are o cameră cu senzor Sony IMX890 de 50MPix, lentile F/1.8, stabilizare OIS plus o altă cameră ultrawide de 8MPix, lentile f/2.2 și o a treia macro de 2MPix cu lentile f/2.4. Camera selfie este de 16MPix, lentile F/2.4. Sincer să fiu, nu înțeleg care este treaba cu camerele astea macro de 2Mpix, producătorii nu și-au dat încă seama că nu și le dorește nimeni?
În rest, ce să mai zic? Arată bine, ca un terminal de top, bănuiesc că și poți face cam aproape orice pe el, de la gaming și până la filmare 4K/60fps.
Mi-a plăcut și modelul Realme GT Neo 3 Naruto, dedicat fanilor anime, așa cum este și modelul Realme GT Neo 3T Dragon Ball Z despre care v-am povestit și eu. Colorat, drăguț, cu teme din cunoscutele serii animate. Arată chiar foarte bine, îmi place.
Are un ecran de 6.7 inchi cu o rată de refresh de 120Hz, procesor Mediatek Dimensity 8100 5G, 12GB memorie RAM, stocare de 256GB, baterie de 4500mAh cu încărcare rapidă de 150W. Are un sistem principal cu trei camere, dintre care una de 50Mpix.
Revin cu detalii după ce voi avea ocazia să utilizez pe vreunul dintre ele.