Impresionantul Motorola Edge 40 Pro este disponibil comercial în România
Cel mai performant smartphone Motorola de până acum, Motorola Edge 40 Pro, este disponibil comercial în România la un preț în jurul a 4200 de Lei. Și vine cu destule caracteristici interesante care îl încadrează fără doar și poate în categoria smartphone-urilor de top.
De exemplu, (motorola) este motorizat de cel mai performant procesor la ora actuală, un Snapdragon 8 Gen 2, cu nu mai puțin de 12GB memorie RAM și stocare de 256GB UFS 4.0. Să nu uit de ecranul pOLED de 6.67 inchi, cu rezoluție FHD+ și cu rată de refresh de 165Hz!
Motorola Edge 40 Pro are o baterie de 4600mAh iar la pachet vine cu un încărcător TurboPower de 125W ce permite încărcarea completă în numai 23 de minute.

Mai mult, noul smartphone este certificat IP68, în sensul că poate rezista cu succes chiar și scufundărilor în apă (dulce) timp de 30 de minute, la o adâncime de 1.5 metri.
Arată și foarte bine din câte văd în pozele producătorului, are sticlă tratată anti-amprente pe față și cu sticlă anti-reflexie pe spate.
Sincer să fiu, am mari așteptări de la acesta pe partea de foto-video, mai ales după ce am văzut cum s-a comportat modelul Motorola Edge 30 Ultra pe care l-am utilizat și eu la începutul acestui an.
Iar pe hârtie sistemul său foto principal sună chiar foarte bine, este unul complet, așa cum îmi place. Camera principală de 50MPix are focalizare instantanee pe toți pixelii și sistem de stabilizare optic OIS. De exemplu, are 32x mai mulți pixeli de focalizare în comparație cu PDAF-ul tradițional, așa că sunt chiar curios să văd dacă focalizează rapid în toate situațiile, chiar și în condiții de lumină slabă. În plus, are și o cameră ultra-wide de 50MPix cu Macro Vision dar și o alta de portret telefoto de 12MPix cu zoom optic 2x. După cum spuneam, pare un smartphone pregătit pentru vacanță! Nu s-a făcut rabat la nicio cameră, la niciun senzor.
Iar tot acest hardware foto impresionat vine asistat și de noi soluții software pe partea video. Cum ar fi:
- Video Night Vision: În timpul filmărilor în condiții de lumină slabă, poate fi comutat pe acest mod Night Vision pentru a obține imagini mai luminoase, cu mai multe detalii, claritate mai bună și culori mai vii.
- Horizon Lock Stabilisation: Pentru pasionații de sporturi extreme, cum ar fi ciclismul montan sau schiatul, această funcție menține imaginile stabilizate și blocate pe orizontală – chiar și atunci când telefonul este rotit până la 360°. La fel cum se întâmplă pe o cameră de acțiune GoPro de exemplu.
- Video Auto Focus Tracking: funcție care menține subiectul focalizat indiferent dacă se află în mișcare.
- Video Portrait (bokeh): poate fi selectat în Video Mode iar fundalul va fi estompat.
Filmează la rezoluții 8K UHD (30 fps), 4K UHD (60/30 fps) și FHD (60/30 fps), adică e ceea ce trebuie.
Chiar sunt curios dacă este chiar atât de bun pe cât se laudă. Dar nu cred că voi avea ocazia să-l utilizez prea curând.
Dar remarc faptul că este unul dintre cele mai ieftine terminale de top la ora actuală. Mai rămâne doar să concretizeze tot ceea ce are integrat, mai ales pe partea de foto-video.
