Lenovo prezintă gama de laptopuri de gaming Legion pe anul 2023 în România

În cadrul unui eveniment oficial au fost prezentate în România noile laptopuri de gaming Legion. Gazde ne-au fost Lucian Condruz, oficial al reprezentanței Lenovo care ne-a prezentat detalii despre acestea dar și despre activitatea companiei în România, precum și Tudor Bădică de la lab501.ro care s-a axat în principal pe detaliile tehnice ale noilor echipamente.

Mai întâi câteva detalii interesante despre piața laptopurilor de gaming din România dar și la nivel european, oferite de Lucian.

România ocupă un loc fruntaș în Europa la nivel de jucători de gaming pe laptopuri și pc-uri, peste alte țări vestice și cu venituri mult mai mari. Deci, esticii, se joacă mai mult pe PC. De asemenea, o bună parte a utilizatorilor din România preferă sistemele desktop.

Cât despre piața de laptopuri de gaming în România, Lenovo se bate practic cu ASUS, ambele brand-uri având împreună o cotă de piață de puțin peste 70%. Lenovo are la ora actuală o cotă de 35% (Q1 2023).

Piața de sisteme desktop de gaming din România este dominată de mărcile B, cele ale lanțurilor de magazine, asamblate de către ei. Pe acest segment de piață Lenovo are o cotă de piață mai mare decât a tuturor celorlalte mărci A la un loc.

O informație chiar interesantă. Lenovo aduce spre beneficiul clienților săi serviciul Premium la laptopurile de gaming din gama Lenovo Legion dar și pentru anumite modele Yoga. Care care înseamnă 3 ani de garanție, suport asistat de tehnicieni specializați precum și, atenție, reparație/asistență service la domiciliul sau sediul clientului. Ce bine, scapi de Depanero și de bătăile de cap. Din câte am înțeles serviciul Premium Care este gratis momentan. Normal, serviciu disponibil în perioada de garanție, nu și post-garanție.

Gama de laptopuri Lenovo Legion se împarte în două din 2023 – modelele Pro, dedicate profesioniștilor sau gamerilor înrăiți, precum și cele Slim, mai subțiri și dedicate în special celor care apreciază atât performanțele cât mai ales portabilitatea.

Pe scurt, configurațiile ar fi următoarele. Lenovo Legion 7 Pro este echipat cu plăci grafice Nvidia RTX 4080 și 4090, procesoare Intel din seria HX și TDP de 250W maxim, iar Legion 5 Pro vine cu plăci grafice Nvidia RTX 4060/4070, procesoare tot Intel HX și TDP de până la 220W.

Modelul Slim 7 are placă video până la Nvidia 4070, procesoare Intel H și TDP maxim de 140W iar Slim 7 vine cu plăci grafice Nvidia RTX 4060/4070, procesoare Intel H și TDP maxim 160W.

Toate cu vin cu un nou chipset AI care poate adminstra distribuția de putere pe procesor sau placa video în funcție de aplicațiile folosite, cu un sistem de răcire mult mai performant (cu cameră cu vapori pentru modelele cu plăci grafice RTX 4080/4090), ecran cu o rată de refresh de 240Hz și toate arată chiar foarte bine. Nu se exagerează în design cu luminițe și tot felul de elemente estetice colorate strident, cred ca ar fi chiar și pe placul profesioniștilor.

A fost prezentată și noua gamă de laptopuri LOQ, pentru gamerii ocazionali, cu prețuri ce pornesc de la 5000 de Lei. Acestea sunt dotate atât cu procesoare Intel dar și AMD, plăci grafice până la Nvidia RTX 4060 și TDP de până la 135W, au ecrane de 15 inchi și de 16 inchi, dar și tastatură cu 4 zone de iluminare RGB.

Nu-mi rămâne decât să le văd la treabă, mai ales că oficialii spun că modelele de top sunt cele mai puternice la ora actuală, peste concurență. Prețurile acestora variază între 1000 de Euro și 4000 de Euro.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *