Smartphone-uri, pliabile, ceasuri inteligente, laptopuri, Munchen și foarte multe poze realizate cu ajutorul lui Huawei P60 Pro

Tocmai ce m-am întors din Munchen, unde am participat la evenimentul de lansare al noului camera-phone Huawei P60 Pro, despre care v-am povestit deja impresiile mele aici și aici. Un smartphone foarte bun la capitolul foto, chiar noul rege la această categorie conform dxomark.

Evenimentul de lansare a fost unul destul de grandios, s-a desfășurat în Showpalast Munchen, o sală polivalentă, cu aproape 800 de invitați din câte am înțeles, peste 30, dacă nu mai mulți, din România.

Pe lângă Huawei P60 Pro, a mai fost prezentat noul pliabil extrem de subțire Huawei Mate X3, două laptopuri dar și noua gamă de ceasuri inteligente Huawei Watch 4. Au fost prezentate principalele lor specificații și caracteristici dar și prețurile de comercializare.

De exemplu – Huawei P60 Pro costă între 1199 Euro și 1399 Euro, funcție de configurație, Huawei Mate X3 are un preț de 2199 euro (12GB RAM / 512GB stocare), Watch 4 are prețuri de la 449 Euro până la 699 Euro, funcție de model, ultraportabilul Huawei Matebook X Pro costă 2199 Euro iar laptopul cu ecran de 16 inchi Huawei Matebook 16s – 1799 Euro. Nu comentez prețurile, oricum mi se pare că toate, dar toate, au luat-o razna, fie că vorbim de gadget-uri, laptopuri, ceasuri, mâncare, benzină etc etc etc.

Cel mai mult mi-a plăcut prezentarea românului nostru Costin Mocanu, câștigător al unor concursuri de fotografie Huawei. Ne-a arătat cele mai frumoase fotografii realizate cu ajutorul unor smartphone-uri Huawei, dar și altele mai noi la care a folosit noul Huawei P60 Pro. Un moment chiar plăcut, cel mai frumos și mai bun din toată prezentarea, după părerea mea dar și celorlalți colegi prezenți acolo. Nah, un pic de mândrie națională.

L-am văzut și pe multiplul campion mondial și olimpic Sir Mo Farah, care este imaginea Huawei pe zona de ceasuri inteligente, pe care le folosește pentru monitorizarea antrenamentelor sale. Și acesta a fost un moment chiar plăcut.

Apoi am mers în spatele ecranului, unde a fost amenajată zona de testare a noilor produse. Unde s-au bulucit, după cum era normal de altfel, toți cei 800 de participanți, jurnaliști, bloggeri, vloggeri, reprezentanți de business ai distribuitorilor și companiilor telecom, oficiali Huawei etc.

Spațiul destul de larg, cu câteva zone pentru testarea lui Huawei P60 Pro, vedeta serii, dar și standuri pentru pliabilul Huawei Mate X3, ceasuri și laptopuri. Prea puține din punctul meu de vedere, pentru atât de mulți participanți, mai că nu se băteau jurnaliștii de tehnologie care să pună mâna primul pe un gadget sau altul. Glumesc dar înțelegeți ideea.

Practic m-am mulțumit să fac niște imagini de ansamblu și să mă uit de la distanță la toate cele expuse, pentru că nu prea te puteai apropia. Cine știe, poate la voi primi la review.

Am spus-o de atâtea ori, nu sunt fanul smartphone-urilor pliabile, încă am dubiile mele față de fiabilitatea acestora. Dar acest Huawei Mate X3 impresionează prin faptul că este foarte, dar foarte subțire pentru un pliabil.

Ambele ecrane OLED cu o rată de refresh de 120Hz, cel care se pliază de 7.85 inchi, cel frontal de 6.4 inchi, baterie de 4800mAh, certificare IPX8 de rezistență la apă, sistem foto principal cu trei camere, cea cu zoom având periscop, pare un pliabil capabil din toate punctele de vedere.

Noile laptopuri Huawei Matebook 16s și X Pro, cu ecran de 16 inchi, respectiv 14.2 inchi, sunt dotate cu noua generație de procesoare Intel 13 și sunt echipamente dedicate în special zonei de business sau de studiu. Ambele arată foarte bine, sunt destul de compacte raportat la diagonala ecranului, iar calitatea constructivă a fiecăruia în parte este desăvârșită.

Nu am aflat încă când vor fi disponibile în România dar bănuiesc că undeva prin vară sau spre finele acesteia.

Dacă pe laptopuri și pe smartphone-ul pliabil am mai pus preț de câteva clipe mâna, pe ceasuri nu a fost chip. Așa că m-am mulțumit să le văd de departe, arată bine, construcție premium, modelele cu brățară metalică fiind mai pe gustul meu.

Arată chiar foarte bine această nouă generație de ceasuri inteligente Watch 4 și au toate funcțiile de monitorizare clasice Huawei, despre care v-m povestit și în review-ul lui Huawei Watch Ultimate. Mă voi juca și eu cu ele cu siguranță, când vor sosi în România.

Dacă prima zi a deplasării a fost dedicată evenimentului, următoarea a fost dedicată unei sesiuni foto prelungite la o plimbare prin centrul Munchen-ului, unde am admirat în primul rând grandioasa primărie, singura clădire rămasă în picioare după al doilea război mondial, dar și cele două catedrale din centru.

Așa că l-am pus la treabă și pe zi, și pe noapte, și la interior, și de aproape, și de la distanță, în mai toate situațiile posibile de fotografiere. S-a descurcat cum altfel decât foarte bine, fiind din punctul meu de vedere un smartphone perfect pentru un city-break.

Am avut și camera foto cu mine dar am cărat-o degeaba, pentru că Huawei P60 Pro mi-a fost de ajuns peste tot, atât la eveniment cât și în timpul plimbării prin oraș.

Câteva imagini realizate acolo, în cele două zile, în continuare.

După cum am spus, un camera-phone perfect pentru un city-break, cu un sistem foto complet, bun la captarea spațiilor largi, pentru apropierea celor aflate prea departe sau prea sus, pentru portrete deosebite, cu fundalul estompat așa cum trebuie, pentru scene close-up, fie că vorbim de mâncare, floricele sau cine știe ce altceva.

În orice caz, îl voi mai folosi și în perioada următoare, chiar și în vacanța ce tocmai bate la ușă, unde sper că vom avea parte de mai mult soare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Smartphone-uri, pliabile, ceasuri inteligente, laptopuri, Munchen și foarte multe poze realizate cu ajutorul lui Huawei P60 Pro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *