Trei gagdeturi de top de la Huawei ce-ți pot completa plăcut vacanța sau timpul liber

Fie că vrem sau nu, gadget-urile ne-au acaparat ritualul cotidian. Și prin gadget mă refer atât la un smartphone, la un laptop sau ultraportabil, la un ceas inteligent, la o pereche de căști, o cameră foto, o cameră de acțiune, ba chiar și o dronă, aproape la orice device electronic fără de care nu ne putem lipsi fie că suntem la serviciu, în timpul liber sau într-o vacanță binemeritată.

În afară de o dronă, la care am stat mult în cumpănă dacă să cumpăr sau nu, decizia logică fiind defavorabilă pentru că deja am prea multe, în bagajele de vacanță am toate celelalte gadget-uri amintite anterior – laptopul, pentru că nu se știe niciodată ce urgențe mai apar pe la serviciu sau dacă mă apucă cheful să scriu vreun articol pe bloguri, camera foto pentru poze, smartphone-ul pentru tot ceea ce poți face cu el și mai ales poze de partajat în online, ba chiar și o cameră de acțiune, pe care o folosesc mai ales când merg la snorkelling să filmezi simpaticii peștișori colorați.

Și, ca niciodată, în ultima noastră incursiune am avut la dispoziție trei gadget-uri de la același producător, ceea ce nu mi s-a întâmplat niciodată până acum, ba chiar modele de top în segmentele din care fac parte. Gadget-uri care mi-au completat vacanța prin calitatea pozelor realizate, prin monitorizarea activităților fizice când a fost nevoie dar și pentru audiții muzicale de calitate.

Și vorbesc de noul smartphone Huawei P60 Pro, de noul ceas inteligent Huawei Watch Ultimate dar și de încă cele mai bune căști Huawei, Freebuds Pro 2.

Smartphone-ul este fără îndoială cel mai utilizat device la ora actuală, nelipsit din buzunarul oricui, chiar și în vacanțe. Pentru informare, orientare, socializare dar mai ales pentru a face poze și filmulețe frumoase de prin locurile deosebite prin care mergem. Iar cel mai tare smartphone cu capacități foto avansate la ora actuală de la Huawei este modelul Huawei P60 Pro, chiar number one în momentul de față în topul dxomark.

Un camera-phone complet, cu tot ceea ce este necesar pentru obținerea unor imagini de calitate, în aproape orice condiții. După cum mi-a demonstrat-o atât la turele foto bucureștene, în prea bavarezul Munchen dar și în recenta vacanță petrecută pe malurile mărilor grecești.

Și am făcut poze cu ajutorul său într-o varietate de situații, portrete, peisaje, peisaje urbane, macro, la mâncare, la apus, noaptea și dimineața, poze cu aproape orice ți-ai putea închipui sau cu orice mi-aș putea eu închipui.

Nu am ce comenta mai mult, imaginile realizate cu ajutorul său vorbesc de la sine. Și, cu ajutorul acestuia, oricine poate realiza imagini la fel de bune, cu minime cunoștințe de încadrare și cu ochi pentru scene. Ba sunt cu siguranță mulți alții care pot face poze și mai mișto, în funcție de cunoștințele și capacitățile fiecăruia.

Un alt gadget Huawei pe care l-am utilizat destul de intens în perioada recentă, chiar și în vacanță, este smartwatch-ul Huawei Watch Ultimate, unul cu un look chiar deosebit, un design și construcție premium, plus calități și funcții ce se pot dovedi utile aproape oricui.

L-am folosit la primele ture pe munte anul acesta, îl voi mai folosi cu siguranță și în altele prin munții României dar, în premieră pentru mine, l-am pus la treabă și la primele sesiuni de alergare. Le-am început pe falezele Mării Ionice, treptat, 1km în prima zi, 2km, 3km, 4km în zilele următoare, pentru ca în ultimele două zile să fac câte 5km.

Poate că și așa mi-a venit cheful, pentru că este chiar mișto să faci mișcare pe o faleză, cu marea azurie pe de o parte și o pădure răcoroasă de pini pe de alta.

Mai mult, de când am revenit acasă, am continuat acest obicei sănătos, în parcul Carol, ba chiar am ajuns la 7km distanță de alergare. Ceea ce este chiar o performanță pentru mine, trecut de o anumită vârstă și cu multe kilograme peste standardele de specialitate.

Nu sunt vreun sportiv de performanță, nici nu vreau să devin, nici nu știu cât o să mă țină cheful ăsta de alergat, deși eu sper că să nu mă las prea curând. Dar utilizarea ceasului în timpul alergării chiar îmi este folos, pentru că îmi arată în timp real distanța parcursă dar și pulsul, după fiecare kilometru parcurs mă anunță și îmi comunică ritmul, astfel că pot îl pot ajusta dacă este nevoie, plus că la final pot vedea pe smartphone toate datele înregistrate, plus harta traseului.

Normal că nu l-am dat jos de la mână nici când am intrat în apele mării, un pic cam reci dar asta a fost situația. Nu l-am dus la 100 de metri adâncime, de cât este acesta capabil, nici nu cred că o voi face vreodată, dar este de reținut faptul că este rezistent la apă, este bine făcut și rezistent în general, un smartwatch construit pentru a fi utilizat în cele mai diverse condiții, chiar și în cele extreme.

Și, fără să am o pereche de căști pe urechi, cu niște muzică bună ca să-mi distragă atenția de la gândurile de genul e greu, de ce naiba alerg eu, mă doare piciorul, hai că am alergat destul etc, nu aș fi reușit să mențin ritmul, nu aș fi reușit nimic chiar. Și, pentru acest lucru m-am folosit de modelul Huawei Freebuds Pro 2, o pereche de căști TWS in-ear care, pe lângă faptul că se aud foarte bine, nici nu ies din urechi în timpul alergării.

Le folosesc de aproape un an, nu m-au dezamăgit niciodată din punct de vedere al calității audiției, au o autonomie mai mult decât decentă, sunt accesoriile care nu-mi lipsesc niciodată când merg la alergat dar și în drumul spre serviciu.

========================================

Cam acestea ar fi cele trei gadget-uri de top Huawei ce mi-au completat vacanța și de care mă folosesc zi de zi – pentru a face poze de calitate, pentru a monitoriza activitățile mele fizice, pentru a asculta o muzică bună, la o calitate auditivă fără reproș oriunde aș avea chef.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Trei gagdeturi de top de la Huawei ce-ți pot completa plăcut vacanța sau timpul liber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *