Am filmat un traseu în Munții Bucegi cu ASUS Zenfone 10

FIind vară, munți cutreierăm, cât, când și unde putem, adică maxim trasee de o zi, sâmbetele în general și cât mai aproape de București, prin Bucegi, Ciucaș, Piatra Craiului, Iezer Păpușa, ca să nu conduc ore multe până la startul traseului și înapoi acasă.

Și, chiar dacă am făcut review-uri și o mulțime de poze și filmări cu ajutorul anumitor smartphone-uri, dacă tot le utilizez intensiv în vara asta, o să vă tot “plictisesc” în continuare cu imagini foto-video realizate cu ajutorul lor, grupate în jurnale de călătorie și nu doar. Așa că, veți mai vedea poze și filmări realizate cu ASUS Zenfone 10 dar și cu Huawei P60 Pro, atât de prin munții noștri cât și, în curând, din Munții Tatra, la care, cu voia celui de sus, vom ajunge la mijloc de august.

Dacă aveam la teste și alte telefoane, poate sigur că făceam și cu acestea, dar nah, asta am , cu astea încerc să vă încânt cristalinele ochișorilor. Am încercat, am cerut la review, nimic pe toată linia celorlalți producători. Asta e.

Să revenim la oițele noastre…

Sâmbata trecută a fost planificat un trase în Munții Bucegi, către Vf. Bucșoiul Mare, al treilea ca înălțime din acest masiv al Carpaților, 2492m. Toate detaliile și impresiile acestui traseu pot fi aflate de aici.

Cum ASUS Zenfone 10 stă foarte bine la capitolul filmare și mai ales la stabilizare, fiind echipat cu un performnt sistem tip gimbal pe 6 axe, de zici că-i GoPro, l-am pus mai mult la treabă pentru a capta câteva momente și minunatele peisaje și în imagini video, nu doar foto, așa cum îmi este obiceiul

Ce a ieșit? Mai jos.

Mai întăi imagini video de pe cărarea dintre Vf. Omu și Vf. Bucșoiul Mare, de fapt porțiunea cu cele mai spectaculoase peisaje, care nouă ne-a plăcut cel mai mult.

Și un videoclip mai lung, cu imagini de pe tot traseul ce a durat în total 8 ore și 36 de minute, pe o distanță de 18.4km.

Sunt foarte încântat atât de stabilizarea mititelului ASUS Zenfone 10, mă repet, de zici că-i GoPro. Dacă rezista și la scufundările în apă de mare, unde-mi place să filmez peștișorii în scurtele mele sesiuni de snorkelling, puneam cu siguranță GoPro-ul la vânzare, nu mai aveam nevoie de el. De asemenea, imaginile video sunt clare, cu o paletă coloristică vibrantă.

Sigur, mai are nevoie de anumite ajustări software, pentru că nu totul este perfect. De asemenea, mai trebuie să mă obișnuiesc cu setările interfeței, pentru imagini și mai de calitate, nu atât de luminoase.

De remarcat că imaginile video de mai sus au fost grupate într-un software, așa că și-au mai pierdut din calitatea originală. Mă rog, nici eu nu am vreun sistem performant de prelucrare și nici nu mă pricep cine știe ce la editarea video. Aș vrea să învăț mai multe dar nu am timp și nici răbdare, nu momentan.

Nu am păstrat sunetul original, pentru că nu am vrut să se audă numai gâfâielile mele pe care le captează prea bine, mult prea bine. 😀

La fel de mult îmi plac instantaneele foto realizate în timpul filmări, cum ar fi cele de mai jos.

Alte imagini, realizate din aplicația foto, că doar nu am filmat non-stop, nu de alta, dar trebuia să mă uit și pe unde pun picioarele.

Mie îmi plac cum au ieșit instantaneele montane, la o calitate foarte bună pentru blogul meu de călătorii. Așa că, datorită calităților sale foto-video, ASUS Zenfone 10 poate fi un smartphone excelent pentru captarea amintirilor dintr-o vacanță.

Cu cât îl utilizez mai mult, cu atât încep să-i apreciez calitățile acestui ASUS Zenfone 10

  • Este compact, facil la transport și manevrare
  • Este certificat IP68, astfel că nu mi-e teamă să-l folosesc pe ploaie
  • Se comportă impecabil, este dotat cu cea mai puternică platformă hardware la ora actuală
  • Are un spațiu de stocare imens, de 512GB
  • Are o stabilizare excelentă pe filmare, rezultatele fiind de altfel foarte bune
  • Și nici la capitolul foto nu stă rău deloc.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *