Două noi soluții NAS pentru soluțiile casnice sau micile companii, de la Synology

Synology anunță două modele noi de NAS, bazate pe sistemul de operare DiskStation Manager (DSM). Noile Synology DS224+ și DS124 oferă instrumente complete pentru protejarea și gestionarea datelor, pentru accesarea fișierelor de la distanță dar și pentru monitorizarea video a casei, biroului sau spațiului exterior. Adică cam ce este nevoie într-un mediu casnic dar și într-o mică companie.

Synology DS224+ și DS124 permit gestionarea și partajarea intuitivă a fișierelor cu Synology Drive, o soluție de cloud privat care combină accesul pe mai multe platforme cu controalele necesare de confidențialitate.

Normal, noile dispozitive NAS de la Synology oferă o multitudine de modalități de a face back-up datelor importante, continuu sau manual la stațiile de lucru, laptopuri și dispozitive mobile sau cu ajutorul programelor de back-up de pe sistemele de operare Windows și macOS, în funcție de necesitățile fiecăruia.

De asemenea, pot fi create copii de rezervă ale folderelor, setărilor de sistem și pachetelor software stocate pe dispozitivul Synology, stocându-le în cloud, pe sisteme Synology secundare și pe dispozitive externe. În plus, utilizatorii pot crea instantanee punctuale ale datelor dispozitivului lor pentru o restaurare rapidă, care la rândul lor pot fi stocate local sau la distanță.

Supravegherea video și stocarea imaginilor relevante se poate face și cu ajutorul unui NAS de la Synology. Aceastea sunt compatibile cu mai mult de 8.300 de camere IP și dispozitive ONVIF și pot fi configurate și gestionate facil și intuitiv prin intermediul unei interfețe speciale, care facilitează criptarea, salvarea și arhivarea înregistrărilor.

Adăugarea înregistrării duble opționale la Synology C2 Surveillance permite stocarea imaginilor în cloud pentru un acces îmbunătățit de la distanță și ca o copie de rezervă suplimentară. Criptarea end-to-end protejează utilizatorii de accesul fraudulos, iar înregistrarea cu latență redusă asigură înregistrarea imaginilor până la ultimele secunde înainte ca fluxul unei camere să devină indisponibil.

Synology DS224+ este conceput pentru a fi o soluție versatilă pentru echipele de dimensiuni mici și medii, oferind o unitate de redundanță a datelor într-o configurație RAID sau acces la două locașuri pentru stocare. De la soluții de sincronizare între sisteme, la stocare hibridă și servicii de cloud public, DS224+ permite sincronizarea datelor în mai multe locații folosind o varietate de metode care susțin implementări diverse și globale.

DS124 a fost creat special pentru a ajuta proprietarii de afaceri mici să își sporească productivitatea prin consolidarea datelor. Fie că vă aflați la birou sau în deplasare, aplicațiile mobile pentru Synology Photos și Synology Drive permit realizarea de copii de rezervă și sincronizarea fișierelor fără probleme. Sincronizarea la cerere le oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca o mare parte din datele stocate local pe DS124, minimizând nevoia de upgrade-uri ulterioare și costisitoare de stocare pe laptopuri și stații de lucru.

Specificațiile celor două dispozitive NAS, mai jos.
DS224+DS124
Produs
Sloturi HDD21
CPUQuad-core Intel® x64Quad-core ARMv8
Memorie (memorie maximă)2 GB (6 GB) GB
Consumul de energie (utilizare)15 W11 W
Consumul de energie (idle)4.5 W3.5 W
Suport BtrfsDaDa
Unitate SynologyDaDa
BackupPC și server (recuperare bare-metal, fișiere și dosare)VMware și Hyper-V VM-uriMicrosoft 365 și Google WorkspaceDispozitive mobile Synology NAS (recuperare bare-metal, dosare și configurare)PCDispozitive mobileSynology NAS (dosare și configurare)
Suport Synology High AvailabilityDaNu
Stație de supraveghere SynologyDaDa
Nr. maxim de camere IP2512
Garanție2 ani
(extensibil la 4 ani în anumite regiuni)
2 ani
(extensibil la 4 ani în anumite regiuni)

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *