OM System Tough TG-7 – Mică și rezistentă, bună de folosit în condiții extreme

Camerele foto Olympus din gama Tough mi-au atras întotdeauna atenția, pentru că pot fi utilizate fără reținere aproape oriunde. Între timp nu se mai cheamă Olympus ci OM System, pentru că operațiunile specifice au fost transferate către o altă entitate comercială, dar linia de produse a rămas aceeași în continuare.

Iar noua cameră OM System TG-7 nu este mai prejos decât înaintașele sale, în sensul că rămâne la fel de rezistentă și de bună de folosit aproape oriunde, în condiții extreme, în care una obișnuită nu ar face față. De exemplu, Tough TG-7 poate fi scufundată în apă până la o adâncime de 15 metri, rezistă la șocul unei căderi de la o înălțime de până în 2.1 metri, este rezistentă la forța unei striviri de până la 100 kilograme de forță, este rezistentă la îngheț până la -10 grade Celsius dar și rezistentă la praf. Camera este rezistentă la apă conform standardelor IPX8 și rezistentă la praf conform celor IP6X. Mică dar rezistentă, de altfel cam singura categorie în care camerele foto compacte au mai rezistat, cât de cât.

OM System TG-7 are un senzor de imagine de tip 1/2.33 inchi de 12 megapixeli și un obiectiv de 25-100 mm f/2-4.9, zoom 4x, chiar luminos la focala minimă. De remarcat că are un mod microscop capabil să focalizeze de la o distanță de numai 1cm. Există și lentile convertoare pentru zoom extins sau unghi de cuprindere mai mare, precum și o telecomandă externă.

Mai nou, este pregătită și pentru tiktok sau instagram, fiind capabilă să filmeze în format vertical. Poate filma la rezoluție 4K/30fps dar și 1080p/120fps. Permite și înregistrarea de videoclipuri timelapse.

Pentru conectare și alimentare are un port USB-C acum.

Cum nu prea am văzut la camerele foto obișnuite, TG-7 are GPS încorporat dar și înregistrează date de genul temperatura aerului, temperatura apei și altitudinea, inclusiv adâncimea subacvatică prin măsurarea presiunii aerului, ceea ce este chiar cool. Permite și conectarea wireless unui smartphone prin intermediul aplicației dedicate.

Va fi disponibilă la nivel internațional în curând, la un preț de aproximativ 550 de dolari.

Mai multe detalii, aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *