ASUS ROG Challenge – Liceeni din București, sunteți pregătiți pentru un concurs mișto de gaming?

ASUS nu este la prima ediție a unui concurs realizat împreună cu Inspectoratul Municipiului București adresat liceenilor capitalei. Numai că, dacă până acum competiția se axa pe subiecte legate de Tehnologia Informației, de această dată va fi una strict de gaming, pe consola ROG Ally mai exact.

Liviu Marica, Marketing Manager ASUS Romania, Traian Mirescu, PR Manager ASUS Romania, Loredana Popescu, Inspector Școlar pentru Proiecte Educaționale în cadrul I.S.M.B.

Aceasta a fost anunțată astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți atât reprezentanți ai ASUS România cât și ai Inspectoratului Municipiului București.

Cu sigunță că este o competiție de amploare care se va desfășura pe parcursul a câteva luni, pentru că nu mai este pe echipe și online ci 1vs1 și offline, adică în sistem eliminatoriu unu la unu într-un spațiu dedicat într-unul dintre liceele bucureștene.

Eu am impresia că ASUS nu știe în ce se bagă, pare a fi un eveniment ce va necesita un potențial organizatoric impresionant dacă foarte mulți liceeni bucureșteni, adică dintre voi, își vor arăta interesul. Dar cu siguranță că organizatorii își vor da toată silința ca totul să fie ceas.

După cum am menționat anterior, competiția se va întinde pe parcursul a mai multe luni, până în luna mai 2024. În fiecare lună de la startul acesteia se vor desfășura etape pe fiecare sector în parte, rând pe rând, începând cu sectorul 1 (13nov-14dec) și terminând cu sectorul 6 (8-26 aprilie).

Pe site-ul dedicat rogchallenge.ro vor fi detaliate toate informațiile necesare. Voi reveni cu mai multe informații când acesta va fi activ, începând cu 1 octombrie din câte am înțeles.

Din câte am reținut, înscrierea în concurs va fi făcută de către profesorii/diriginții voștri, nu o veți putea face personal. De asemenea, sesiunile de calificări nu se vor petrece în fiecare liceu în parte, ci într-unul singur din fiecare sector, ce urmează a fi anunțat.

_cuva

Premiile din câteva văd sunt chiar consistente, atât pentru participanți cât și pentru profesorii coordonatori. Am propus ca lista de premii să fie extinsă și cu niște console ROG Ally, așa ar trebui dacă concursul se desfășoară exclusiv pe această consolă.

Să nu uit, competiția se va desfășura în FC 2023 sau FC 2024 (Fifa adică).

Revin cu mai multe informații cât de curând.

Comunicatul integral, mai jos.

ASUS România anunță organizarea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București a unei noi competiții adresate liceenilor din capitală – ROG High-School Challenge. Este vorba de un turneu de esports (un joc de fotbal), care se va derula în două etape, finala fiind programată în luna mai 2024. Pentru început, meciurile se vor desfășura pe noua consolă ROG Ally conectată la stația grafică externă ROG XG Mobile.

Înscrierile la ROG High-School Challenge vor demara pe 3 octombrie 2023. Pentru a lua parte la concurs, liceenii trebuie să apeleze la un profesor îndrumător care va realiza efectiv înscrierea pe site-ul www.rogchallenge.ro până la data limită, 31 octombrie 2023. Cadrul didactic va putea înregistra mai mulți elevi, pe care îi va coordona pe parcursul competiției.

ROG High-School Challenge îi va premia cu laptopuri performante de gaming atât pe ocupanții primelor trei locuri în urma finalei, cât și pe profesorii îndrumători ai acestora. Calificările pentru finală se vor organiza la nivelul fiecărui sector din capitală, în cadrul unui liceu-gazdă, conform programului:

– Sectorul 1: 13 noiembrie – 14 decembrie 2023
– Sectorul 2: 15 ianuarie – 16 februarie 2024
– Sectorul 3: 26 februarie – 8 martie 2024
– Sectorul 4: 11 martie – 22 martie 2024
– Sectorul 5: 25 martie – 5 aprilie 2024
– Sectorul 6: 8 aprilie – 26 aprilie 2024

În urma calificărilor, fiecare liceu va putea fi reprezentat în Marea Finală din luna mai 2024 de câte trei elevi.

ROG High-School Challenge este o competiție complementară concursului ASUS Learn & Compete din primăvară, când am testat cunoștințele de TIC ale liceenilor înscriși. Dorim să creștem doza de entuziasm a elevilor de a participa la întreceri extra-curriculare reprezentându-și liceul la nivel de sector și ulterior de capitală. Cum abilitățile de utilizare a computerului se dobândesc cel mai ușor prin joc, turneul mizează pe spiritul lor competitiv pentru a consolida o comunitate dinamică de tineri din ce în ce mai avizați în materie de tehnologie“, a declarat Liviu Marica, PR & Marketing Manager ASUS România.

La ROG High-School Challenge, liceenii au ocazia să comunice și să concureze cu alți tineri de vârstă apropiată din alte instituții de învățământ din capitală, reuniți fiind de aceeași pasiune pentru gaming.

Jocurile video pot îmbunătăți abilitățile cognitive precum atenția distributivă, memoria și capacitatea de luare a deciziilor. Totodată îi pot ajuta pe tineri în dezvoltarea abilităților de utilizare a echipamentelor hardware și a aplicațiilor software. Nu în ultimul rând, participarea la o astfel de competiție le poate crește motivația de a se implica în activități extra-curriculare și de a-și demonstra propriile abilități.

Începând din 2022, ASUS a organizat numeroase evenimente și concursuri destinate mediului educațional. Dintre acestea, cele mai importante au fost: ASUS Challenge, o ediție desfășurată pe teme de informatică, ce a reunit echipe a câte 5 liceeni din 45 de licee bucureștene, și ASUS Learn & Compete – o competiție individuală de TIC, care a atras 1898 de liceeni din partea a 91 de instituții de învățământ din capitală.

Despre ASUS ROG:
Republic of Gamers (ROG) este un sub-brand ASUS dedicat creării celor mai bune echipamente hardware și software de gaming. Formată în 2006, ROG oferă o linie completă de produse inovatoare recunoscute pentru performanță și calitate, inclusiv plăci de bază, plăci grafice, componente de sistem, laptopuri, desktopuri, monitoare, smartphone-uri, echipamente audio, routere, periferice și accesorii. ROG participă și susține cele mai importante evenimente internaționale de gaming. Echipamentele ROG au fost utilizate în atingerea a sute de recorduri de overclocking și continuă să fie alegerea preferată a gamerilor și a utilizatorilor entuziaști din întreaga lume. Pentru a deveni unul dintre cei care îndrăznesc, află mai multe despre ROG la https://rog.asus.com/.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *