Legion Go și Legion 9i prezentate oficial în România

Lenovo a prezentat în România consola portabilă de gaming Legion Go dar și fabulosul laptop de gaming Legion 9i, în cadrul unui eveniment la care nu am putut fi prezent, din păcate, deh nu am putut lipsi de la serviciu.

Legion Go seamănă ca funcționalitate și aspect cu ROG Ally de la ASUS, fără doar și poate. Un produs față de care am reținerile mele, mai ales la capitolul autonomie, pentru că este o consolă, atenție, portabilă, de gaming, dar pe care nu te poți juca mai mult de 3-4 ore (poate nici atât). La fel ca în cazul ROG Ally, Legion Go are la bază un procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, numai că vine cu un ecran mai generos, de 8,8 inch QHD+ 16:10 Lenovo PureSight cu o rată de refresh de 144Hz.

Legion Go poate fi echipată cu până la 16GB de memorie RAM LPDDR5X (7500Mhz) și cu un SSD PCIe Gen4 a cărui capacitate poate fi de 1TB. Un alt aspect esențial în gaming-ul mobil este durata de viață a bateriei. Astfel, Lenovo Legion Go este echipat cu o baterie de 49.2Wh, despre care sunt curios câte ore de gaming poate oferi. Vine cu Super Rapid Charge2, astfel că bateria se reîncarcă la 70% din capacitate în doar jumătate de oră.

Controllerele Legion Go au joystick-uri cu senzori Hall Effect pentru maximizarea reacției și preciziei în timpul sesiunilor intense de jocuri, plus iluminare RGB personalizată. De menționat că aceste controllere pot fi detașate, pentru a putea fi utilizate în funcție de preferințele fiecărui utilizator.

Stă destul de bine la capitolul conectivitate, Lenovo Legion Go fiind echipată cu două porturi USB Tip-C cu DisplayPort 1.4 și Power Delivery 3.0, dar și Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2.

Consola portabilă Legion Go este deja diponibilă în magazine la un preț recomandat de 3.999 de lei și vine la pachet cu o geantă de transport.

Oricât de portabile ar fi aceste console, personal pentru gaming prefer în continuare un laptop adevărat, cu performanțele necesare unei experiențe complete în titlurile cu o grafică complexă. Iar acest Legion 9i, primul laptop de gaming din ecosistemul Lenovo Legion – și din lume – cu sistem integrat de răcire cu lichid, pare a fi ceea ce trebuie, atât la nivel de design cât și de performanță. Plus că, pe lângă gaming, un astfel de laptop îți este de folos și pentru studiu dar și pentru sarcinile profesionale.

Într-o carcasă cu fibră de carbon și care cântărelte doar 2.5 kg, acesta are integrat un procesor Intel Core i9-13980HX de a 13-a generație, placă grafică NVIDIA GeForce RTX 4090 și 64 GB de memorie RAM Dual Channel DDR5 cu overclock la 5600 Mhz sau 32 GB memorie rapidă RAM Dual Channel DDR5 cu overclock la 6400 MHz, plus răcire pe lichid. Măiestrie inginerească, ce să mai.

Sistemul integrat de răcire cu lichid permite utilizarea unui TDP de maxim 230 W. Proiectat împreună cu Cooler Master, rulează peste VRAM GPU pentru a gestiona căldura emanată în sesiunile de joc intense și pornește atunci când placa video atinge o temperatură de 84°C. Împreună cu sistemul de răcire cu aer adaptat AI, cu trei ventilatoare și 6.333 de orificii de admisie individuale, Lenovo Legion 9i promite menținerea temperaturii la niveluri optime, chiar și în timpul celor mai solicitante sesiuni de jocuri și de creare de conținut.

Legion 9i are un ecran Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 cu o rată de refresh de 165 Hz și permite comutarea între profilele de culoare DCI-P3 și sRBG, în funcție de nevoile de moment ale utilizatorului. Laptopul este echipat cu o baterie de 99.99 Whr ce poate fi încărcată atât prin intermediul unui adaptor subțire de 330 W car și a unuia Tip-C de 140W, ambele fiind incluse în cutie.

Da, ăsta este un laptop pe care aș dori să-l văd la treabă, pentru că-mi place cum arată dar și pentru că are performanțe de top. Dar mă îndoiesc că voi avea plăcerea unei întâlniri.

Legion 9i este și el disponibil în România în două configurații cu specificații de top, una cu placa video Nvidia RTX4080 și cealaltă cu placa video RTX4090.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *