OnePlus 12, un smartphone capabil, disponibil din ianuarie la nivel global

OnePlus 12 a fost prezentat deja oficial, fiind disponibil comercial doar în China momentan. Dar, din câte am mai citit pe internet, la nivel global va putea fi cumpărat din 23 ianuarie 2024. Sunt curios dacă și la noi în țară.

Cert este că acest nou OnePlus 12 are specificații și caracteristici de top, fiind în acest fel unul dintre cele mai interesante terminale ce vor fi pe piața de profil în 2024.

Acesta are un ecran Amoled cu o diagonală de 6.82 inchi, rezoluţie de 3168×1440 pixeli și o rată de refresh LTPO de 120Hz, un procesor Snapdragon 8 Gen 3, top of the top la ora actuală, între 16GB și 24GB memorie RAM tip LPDDR5X și între 256GB până la 1TB spațiu intern de stocare tip UFS 4.0. OnePlus 12 integrează o baterie de 5400mAh și are încărcare rapidă pe 100W prin intermediul unui port USB-C, plus încarcare wireless la 50W.

Așa cum mă așteptam, marca Hasselblad va fi inscripționată și ea lângă modulul foto principal, unul cu trei camere de altfel. Camera principală are un senzor Sony LYT808 de 50MPix, camera cu zoom are un teleobiectiv periscop cu zoom 3x, la modă în cadrul companiilor care dețin și aceată marcă, și un senzor de 64MPix iar camera ultrawide are un senzor de 48MPix. OnePlus spune că a îmbunătățit algoritmii HDR, pentru imagini și mai spectaculoase în toate condițiile.

OnePlus 12 vine cu certificare IP65, pentru protecție împotriva prafului şi a stropirii accidentale cu apă. La nivel de design nu pot spune că mă lasă impresionat cu adevărat, acesta fiind oarecum asemănător cu al generațiilor anterioare. Sticlă pe față și pe spate, muchii metalice, fiind de altfel un terminal destul de greuț, pe la 220 de grame dacă nu mă înșel.

Prețurile acestuia pornesc de pe la 550 de Euro în sus, funcție de configurație.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *