Iată și noi mini-pc-uri cu Intel Meteor Lake, de la AsRock

O să tot vedem echipamente cu noua generație de procesoare Intel Meteor Lake, numai că mă așteptam ca acest lucru să se întâmple în timpul CES 2024, habar nu am de ce au ales să lanseze mai devreme. Ca să nu mai aibă ce anunța acolo?

În orice caz, fiind o generație de procesoare pentru laptopuri și în special ultraportabile, era normal ca Intel Meteor Lake să doteze și mini-pc-uri. Iar AsRock este prima companie, dacă nu mă înșel, care aduce în atenția noastră astfel de echipamente.

Vorbim de noile ASRock NUC Ultra 100 Box și NUCS Ultra 100 Box, ce pot fi echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra 7 155H (maximium), cu până la 96GB memorie RAM și care au ieșire video, atenție, pentru nu mai puțin de patru ecrane la rezoluție 4K. Diferența între cele două modele este că modelul NUC Ultra 100 Box permite integrarea unui hard disk sau ssd de 2.5 inchi, în caz că este nevoie de stocare suplimentară.

După cum spuneam, noile mini-pc-uri ASRock pot fi echipate cu procesoare Core 5 Ultra 125H cu 14 nuclee, 18 fire de execuție, dar și Core Ultra 7 155H cu 16 nuclee, 22 fire de execuție. De reținut că ambele procesoare au grafică Intel Arc, astfel că pot fi utilizat atât la sesiuni de gaming entry-level precum și la prelucrări video sau grafice, în proiecte nu foarte complexe.

Stau foarte bine și la capitolul conectică, în caz că vă întrebați. De exemplu, ASRock NUC Ultra 100 Box are porturi USB4/Thunderbolt 4, patru USB 3.2 Gen 2 (Tip-C/Tip-A), ethernet 2.5G dual LAN, Wi-Fi 6E precum și BT 5.3. Și stocare ca la balamuc – sloturi pentru M.2 Key M (2242/2280), un altul M.2 Key M (2242) cu PCIe Gen4x4 dar și unul pe SATA3.

Mai mult detalii, aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Iată și noi mini-pc-uri cu Intel Meteor Lake, de la AsRock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *