Monitoare OLED de gaming de la Samsung, prezentate la CES 2024

Samsung anunță astăzi noile monitoare de gaming OLED Odyssey care vor debuta la CES 2024 în Las Vegas. Noile modele OLED se laudă cu performanțe de top dar și cu claritatea vizuală necesară pentru o experiență completă. în gaming, divertisment și nu doar aș completa eu. Acestea sunt Odyssey OLED G9 (model G95SD), Odyssey OLED G8 (model G80SD) și Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G9 este un monitor de gaming curbat ultra-larg de 49 inchi, cu rezoluție DQHD (5.120 x 1.440 pixeli) și un raport de aspect de 32:9. Odyssey OLED G8 este primul monitor de gaming Samsung OLED plat de 32 inchi cu rezoluție 4K UHD (3.840 x 2.160 pixeli) și un raport de aspect 16:9. Ambele monitoare au o rată de reîmprospătare de 240Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03 ms. Odyssey OLED G6 este un monitor QHD de 27” (2.560 x 1.440 pixeli), mai de buget să zicem, cu un raport de aspect de 16:9, o rată de reîmprospătare de 360Hz și un timp de răspuns GTG de 0,03 ms.

Toate cele trei modele au tehnologie OLED Glare-Free care minimizează reflexiile luminii, adică finisare mată, sunt certificate VESA DisplayHDR True Black 400 dar și AMD FreeSync Premium Pro pentru o experiență de gaming cu imagini vibrante și fluide.

Stau bine și la nivelul conecticii, cu două porturi HDMI 2.1, un hub USB și o intrare DisplayPort 1.4. De asemenea, au montura VESA2 și un suport reglabil în înălțime, cu înclinare, rotire și pivotare, pentru o poziție cât mai confortabilă de lucru sau în timpul sesiunilor de gaming.

Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 oferă acum Multi Control, o funcție interesantă care permite utilizatorilor să transfere imagini și/sau text între monitorul Samsung și alte dispozitive Samsung – inclusiv Galaxy Book, tabletă sau telefon. De asemenea, Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 au integrat Samsung SmartThings Hub, ce permite conectarea la diferite dispozitive IoT compatibile cu Matter și Home Connectivity Alliance (HCA), pentru controlul dispozitivului.

Mai mult, aceste Odyssey OLED G9 și Odyssey OLED G8 sunt echipate cu platforma Samsung Smart TV și Samsung Gaming Hub, care oferă acces la servicii de streaming și cloud gaming.

Chiar sunt curios când vor fi disponibile la comercializare și în România, dar mai ales la ce prețuri.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *