LG prezintă primul televizor OLED transparent și fără fir la CES 2024

Transparența este noua modă în materie de televizoare anul acesta… Mă rog, au mai fost încercări în anii ce au trecut dar se pare că tehnologia aferentă a ajuns la maturitatea necesară de-abia acum. Oarecum…

Iată că și LG Electronics prezintă în cadrul CES 2024 din Las Vegas primul televizor OLED transparent și fără fir (cică). Se numește LG SIGNATURE OLED T, are un ecran OLED 4K transparent dar și tehnologie de transmisie video și audio fără fir marca LG. Atenție, totul la o diagonală de 77 de inchi, nu pentru pauperi de 77cm… 😀

Cu un stativ special ce permite alimentarea dar și transmiterea semnalului video, mă rog, marketing, pentru că până și acesta trebuie conectat cumva la surse electrice și audio-video sau internet. Noua drăcie LG poate fi utilizată atât în mod transparent cât și opac, ca un televizor normal.

În mod transparent permite afișarea unor animații speciale, lucrări de artă, videoclipuri sau fotografii customizate cu un fel de Always-On-Display (AOD), pentru completarea unui anumit ambient al spațiului casnic sau, mai degrabă, profesional și de business. Are și o opțiune T-Bar care afișeasă informații ce rulează de-a lungul părții inferioare a ecranului. Acest T-Bar afișează alerte de știri, actualizări meteo sau titlul melodiilor redate, în timp ce restul ecranului este transparent limpede ca și cristalul.

Dacă se dorește vizualizarea normală, ca pe un televizor obișnuit, se trece în stare opacă și utilizatorii vor avea la dispoziție un adevărat televizor cu ecran OLED, cu imagini mari și vibrante, presupun că și cu toate funcțiile unui webOS, cele disponibile pe un smartTV.

Nu se știe când va fi disponibil comercial și nici la ce prețuri, însă nu va fi deloc ieftin, asta cu siguranță.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *