Oppo Find X7 Ultra – un camera-phone care promite

Oppo a anunțat cel mai interesant smartphone al începutului de an, din punctul meu de vedere chiar un camera-phone adevărat ce are toate ingredientele necesare pentru a face succes.

Pe lângă faptul că are un design premium și elegant, Oppo Find X7 Pro integrează cele mai performante tehnlogii la ora actuală – procesor Qualcomm Snapdragon Gen 3, 16GB memorie RAM și capacitate stocare internă de până la 512GB, totul sub un superb ecran OLED cu o luminozitate de până la 1600 nits și o rezoluție de 3168×1440 pixeli. Are o baterie de 5000mAh și încărcare rapidă pe 100W.

Dar modulul foto principal existent pe acest Find X7 Ultra îl scoate cu siguranță în evidență. Atenție, există nu mai puțin de patru camere cu senzori de 50MPix. De exemplu, este primul smartphone pe care văd integrat noul senzor de imagine LYT-900 de 1 inch de la Sony, cu o distanță focală de 23mm și capabil să atenueze reflexiile luminoase nedorite.

Normal că există și o cameră cu unghi larg de cuprindere, bazată pe un senzor de imagine Sony LYT-600 cu o distanță focală de 14mm și focalizare automată, normal, cu funcție macro. Dar la zoom încep lucrurile chiar să o ia razna, pentru că există două lentile periscop, una cu zoom 3x, senzor Sony IMX890 și o distanță focală de 65mm, plus o alta cu zoom 6x ce utilizează un senzor IMX858 de la Sony și o distanță focală de 135mm. Interesant, ce ziceam?

OPPO introduce la acesta o soluție HyperTone Image Engine de prelucrare ce promite cele mai bune lumini și umbre într-un cadru captat, dar fără a pierde detaliile. Există și un nou mod Hasselblad Portret ce promite rezultate deosebite. De asemenea, modul manual Pro se numește acum Hasselblad Master Mode.

Ce să mai, este un camera-phone adevărat. Dar, oare va fi comercializat și la noi? Sau mai degrabă nu?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *