Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid – Windows și Android pe același portabil, cum n-am mai văzut până acum

Iată că ceea ce doream acum mulți, dar mulți ani, apare acum – anume un portabil, un hibrid 2-în-1 în cazul de față, care rulează atât sistem de operare Windows cât și Android. Se numește Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, este un fel de Surface cu Windows și Android și a fost anunțată în cadrul CES 2024.

Cam care este ideea acesteia? Dacă ecranul este atașat la tastatură, funcționează cu sistem de operare Windows. Când acesta este detașat, activează instant sistemul de operare Android și se transformă într-o tabletă. Oferă și posibilitatea rulării Android în mod laptop.

Experiența mi-a arătat că tabletele cu Windows pe platformă ARM nu sunt ceea ce trebuie momentan iar Android pe procesoare x86 nu prea am văzut. Dar această tabletă rezolvă ambele situații, cum n-am mai văzut până acum.

De exemplu, pentru rularea sistemului de operare Windows se folosește de procesoare Intel Core Ultra, cu până la 32GB de memorie RAM și stocare pe un SSD de 1TB, plus o baterie de 75Wh. Iar dacă dorești Android, vei utiliza un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1, 12GB de memorie RAM, 128GB stocare flash dar și o baterie de 38Wh. Adică cum? Așa ceva chiar că nu am mai văzut până acum, practic ai două sisteme independente în aceeași carcasă.

Are o grosime de aproximativ 16mm și cântărește aproximativ 1.75 kg. Ecranul este un OLED de 14 inchi cu o rezoluție de 2.8K și capabil să afișeze 100% din spațiul de culoare DCI-P3.

Dar chiar interesant conceptul, cel mai inedit portabil lansat la CES 2024 până acum.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *