MSI Claw – consolă portabilă de gaming prezentată la CES 2024. Să pun Gheara pe tine?

MSI prezintă în cadrul CES 2024 o consolă portabilă de gaming, MSI Claw, Gheară 😀 , bazată pe noile procesoare Intel Core Ultra. Asemănarea cu ROG Ally de la ASUS este pur și simplu întâmplătoare… 😀

MSI Claw are un ecran IPS de 7 inchi cu o rezoluție 1080p, o rată de refresh de 120Hz și o luminozitate tipică de 500 nits. Poate fi echipată cu procesoare până la Intel Core Ultra 7 155H, cu stocare până la 1TB și 16GB memorie RAM.

Placa video este o Intel ARC care nu ar trebui să aibă probleme în majoritatea titlurilor actuale, mai ales la rezoluție 1080p, dar cu anumite compromisuri la nivel de complexitate grafică totuși.

Există un slot microSD pentru extinderea capacității de stocare dar și un port Thunderbolt 4, o mufă pentru căști de 3.5mm și senzor de amprentă integrat în butonul de Power. Normal, are butoane macro pe care pot fi înregistrate diferite funcții sau comenzi și nu-i lipsește iluminarea RGB în jurul fiecărui stick, după cum am mai menționat, la fel ca la ROG Ally de la Asus.

Are o baterie de 53Wh și, conform producătorului, aceasta ar trebui să asigure cam două ore de autonomie chiar și într-un titlu AAA, rămâne de văzut dacă este chiar așa.

Cât despre software, MSI Claw rulează pe bazele sistemului de operare Windows 11 cu propriul ecosistem MSI Center M ce permite acces rapid către jocuri și bibliotecile aferente. Mai interesant este faptul că, pe lângă titlurile de gaming pentru PC, MSI spune că pe acest Claw pot rula și jocuri Android prin intermediul App Player. Deși nu știu de ce te-ai juca titluri mobile de Android pe un sistem PC… mă rog.

MSI Claw, sau MSI Gheară, are prețuri de 699 și 799 de dolari, funcție de soluția de stocare aleasă. Cică ar fi disponibilă comercial până în vară.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul producătorului MSI.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *