Compact și performant, noul Razer Blade 14 și-a arătat fața la CES 2024

Au fost lansate atât de multe laptopuri de toate felurile și genurile la CES 2024 încât practic nu pot ține pasul cu valul de anunțuri. Așa că prefer să vă arăt ceea ce mi-aș dori eu de la un astfel de echipament și, cum le prefer pe cele cât mai compacte dar și performante, mi-a atras atenția noul Razer Blade 14.

De menționat că acesta a fost actualizat cu procesorul AMD Ryzen 9 8945HS și poate fi dotat cu placa grafică pentru laptopuri NVIDIA GeForce RTX 4070 dar și cu un ecran OLED cu rezoluție QHD+ la o rată de refresh de 240Hz. Impresionante specificații, configurația fiind într-una dintre rețetele mele preferate, adică procesor AMD cu grafică Nvidia.

Echipat cu memorie DDR5 ce poate fi ugradată și dispune de cele mai recente opțiuni de conectivitate, precum USB4 și Wi-Fi 7, câteva dintre caracteristicile sale cheie fiind următoarele:

  • Greutate de 1.84Kg, grosime de 18mm
  • Promite autonomie de până în 10 ore
  • Noul procesor AMD Ryzen 9 8945HS dispune de performanțe îmbunătățite de Ryzen AI pentru prioritizarea fluxurilor tehnologice dar și software, cum ar fi Microsoft Windows Studio effects sau Microsoft Copilot în Windows 11 (nu mai pot cu AI-ul ăsta)
  • Ecranul QHD+ de 240Hz este certificat Calman pentru o acuratețe mai mare a culorilor
  • Are placa grafică NVIDIA GeForce RTX 4070 cu până la 140W TGP (115W bază + 25W Boost)

Carcasă metalică, suprafață tratată împotriva amprentelor, design simplu dar de efect, pe placul meu. Nu-i lipsește tastatura cu iluminare RGB sau un webcam cu rezoluție full HD.

Razer Blade 14 este disponibil la precomandă din 23 ianuarie. Încă nu a fost detaliat prețul său de comercializare. Mai multe detalii pe site-ul oficial razer.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *