Personalizarea laptopurilor cu un ecran E-Ink, de la Lenovo (CES 2024)

Lenovo arată în cadrul CES 2024 laptopul Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE, un echipament concept care are un capac personalizabil, în sensul că au pus un ecran e-Ink acolo.

Dar nu unul ce poate fi utilizat la lecturare a cărților în format electronic, ci doar cu rolul de afișare a unor imagini, practic pentru personalizarea laptopului. Producătorul spune că poate suporta până la 1000 de imagini diferite.

 De asemenea, se pare că deși mai există încă un ecran activ consumator de energie, durata de viață a bateriei nu este afectată de schimbările de culoare ale capacului exterior – chiar și atunci când sistemul este oprit.

Practic, este o soluție programabilă, cu un consum redus de energie ce poate afișa grafică și desene simple cu până la 8 culori, nimic ieșit din comun până la urmă. Doar că poate aduce un plus de personalitate propriului laptop.

La interior este un laptop de generație nouă, cu tot ceea ce este necesar unei experiențe complete. Vine cu procesoare Intel Meteor Lake, are suport de până la 32GB de memorie RAM tip LPDDR5x, stocare până la 2TB și o baterie cu o capacitate de 74Wh.

Are un ecran de 13.5 inchi cu rezoluție 2.8K și o rată de refresh de 120Hz, totul cu o greutate de numai 1Kg (fără ecranul e-ink).

Personal cred că era mai util un ecran e-ink tactil și complet funcțional, pentru a fi utilizat ca o tabletă la citit și răsfoit pe internet.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *