Realme 12 Pro, două noi smartphone-uri de nivel mediu chiar impresionante

Trebuie să recunosc că unul dintre cele mai reușite smartphone-uri de nivel mediul ale lui 2023 a fost cu siguranță Realme 11 Pro, cel puțin din punctul meu de vedere. Pentru că la un preț chiar atractiv, are atât look-ul, stabilizarea optică pe camera principală, capacitatea de stocare cum n-am mai întâlnit până acum în această categorie precum și un comportament ireproșabil, ce poate mulțumi marea parte a utilizatorilor.

Iată că, noua serie Realme 12 Pro arată chiar mai bine, prețurile de comercializare fiind la fel de atractive. Practic, vor fi două smartphone-uri ale acestei serii – Realme 12 Pro și Realme 12 Pro+, ambele cu ecran OLED de 6.7 inchi, rezoluție 2412×1080 pixeli, rată de refresh de 120Hz, baterie de 5000mAh cu încărcare rapidă pe 67W, 8GB/12GB memorie RAM și stocare de 128GB/256GB. Plus 5G, cu două sim-uri, Wi-Fi AX, Bluetooth 5.2, și sistem audio stereo, ambele.

Au și variante cu spatele acoperit cu piele sintetică, arată chiar bine, au un look mai de lux așa.

Se diferențiază la procesor dar și la sistemul foto principal. De exemplu, Realme 12 Pro are un procesor Snapdragon 6 Gen 1, o cameră foto principală cu senzor Sony IMX882 de 50MPix și stabilizare optică, o alta telephoto cu zoom 2x și senzor Sony IMX709 de 32MPix, plus una cu unghi larg de 8MPix.

Modelul Realme 12 Pro+ vine cu un procesor Snapdragon 7s Gen 2 și un sistem foto principal care sună așa – cameră principală cu senzor Sony IMX890 de 50Mpix, nu îi lipsește stabilizarea optică OIS, urmează camera foto cu zoom tip periscop 3x, senzor Omnivision de 64 MPix dar și stabilizare OIS, plus camera cu unghi larg de 8Mpix. Chiar mișto, ce să mai zic…

Ambele sunt capabile să filmeze la rezoluție 4K/30fps sau 1080p/60fps.

Ba să mai zic și prețurile care, funcție de echipare, sună cam așa – 290/300 Euro pentru modelul Realme 12 Pro și 330/375 Euro pentru Realme 12 Pro+. Ce să mai, aștept la review, poate mai spre finele primăverii…

Cert este că terminalele de nivel mediu devin tot mai performante și mai potente, așa că la ora actuală nu mai trebuie să cheltuiești o mică avere pentru a te bucura de experiența corectă atât în sarcinile uzuale cât și la fotografiere sau filmare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *