ASUS Zenfone 11 Ultra – oare va fi lansat mai curând decât ne așteptam? Poate la MWC 2024?

Văd că au început să apară pe net tot felul de imagini dar și configurația noului ASUS Zenfone 11 Ultra, ceea ce mă face să cred că va fi anunțat oficial în cadrul MWC 2024 și nu prin luna mai. Poate că așa va fi, poate că nu, dar au început prea devreme aceste “scăpări”, dacă le putem numi așa, pentru că sigur sunt unelte de marketing ale producătorilor.

De asemenea, văd că va fi adoptat un ecran mai mare, în genul celui de pe ASUS ROG Phone 8. Să însemne asta că ASUS renunță la terminalele compacte? Personal mi-ar părea rău, pentru că sunt destui cei care doresc un terminal cât mai compact. Pe de altă parte, un terminal compact nu permite integrarea unui sistem foto-video complet…

Design-ul, dacă aceasta este chiar versiunea finală, este asemănător capacelor ecranelor de pe noile ultraportabile Zenbook, cu finisare mată și acele linii care se întretaie, chiar arată foarte bine.

Cât despre configurație, aceasta ar suna cam așa:

  • Ecran AMOLED de 6.78 inchi cu o rată de refresh de 120Hz
  • Procesor Snapdragon Gen 3
  • Până la 16GB memorie RAM
  • Stocare de până la 512GB UFS 4.0
  • Baterie de 5500mAh cu încărcare rapidă pe 65W, plus wireless pe 15W.

Interesant că și pe partea de foto-video este acum complet, cu calități de camera-phone adevărat. Camera principală are un senzor Sony IMX890 de 50Mpix și acea meseriașă stabilizare optică tip gimbal, de zici că-i cameră de acțiune, există și o cameră telefoto cu zoom 3X și stabilizare optică OIS, dar și una ultrawide de 13MPix. Că tot am zis că are stabilizare de zici că-i cameră de acțiune, cred că ar fi bine dacă permite și scufundarea în apă…

Ce să mai, chiar sunt curios când va fi anunțat și mai ales când va fi disponibil comercial. Cine știe, poate următorul jurnal de călătorie în imagini din Grecia va fi realizat cu ajutorul său.

Imagini via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *