Honor Magic 6 Pro, un camera-phone potent, cu funcții inteligente de nouă generație

Honor Magic 6 Pro a fost prezentat oficial în China încă din luna ianuarie și bănuiesc că-și va face debutul comercial la nivel global în cadrul MWC 2024 din Barcelona.

Sec, la capitolul specificații, Honor Magic 6 Pro vine cu un ecran OLED de 6.8 inchi cu o rată de refresh de 120Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, combinații 12GB/256GB și 16GB/512GB-1TB de memorie RAM/ stocare, baterie de 5600mAh cu încărcare rapidă pe 88W și wireless pe 66W. Cu siguranță, din acest punct de vedere, este un terminal cu Android cu adevărat capabil.

Surpriza, din punctul meu de vedere, este la capitolul foto-video, fiind dotat cu un modul principal cu adevărat interesant atât din punct de vedere hardware cât și al algoritmilor de procesare în timp real. La nivel hardware, sună în felul următor:

  • are o cameră de 50MPix, cu lentile cu diafragmă variabilă f/1.4-2.0 (vă sună cunoscut?), focală de 23mm, focalizare Laser AF, PDAF și stabilizare optică OIS
  • cameră cu zoom 2.5X tip periscop și senzor de 180MPix, lentile f/2.6, focalizare PDAF, stabilizare optică OIS,
  • cameră ultrawide de 50MPix, f/2.0, 13mm, 122˚ unghi de cuprindere, AF
  • capacitate de filmare 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps.

Pe scurt, un sistem foto-video cu adevărat capabil.

Azi ni s-a oferit și mai multe detalii despre acesta, mai ales la nivel software. Se pare că a fost serios îmbunătățit față de cel existent pe generația anterioară, după cum era de așteptat. Vine cu actualizări notabile la captarea gamei dinamice, a sensibilității la lumină, dar și a vizibilității în condiții dinamice.

De exemplu, pentru captarea imaginilor la viteze superioare, acesta dispune de o funcție numită SMA (Shape Memory Alloy), care integrează atât funcționalitățile de autofocalizare (AF) cât și pe cele de stabilizare optică a imaginii (OIS). Plus îmbunătățiri suplimentare la nivelul algoritmului și a sistemului de cameră Falcon, ce promit imagini de o calitate superioară în orice condiții.

Cică ar face poze excepționale și la evenimentele sportive. Pentru că vine echipat cu funcția “Sport Portrait” ce permite realizarea instantaneelor tip portret dar cu efecte bokeh, chiar și în scenarii dinamice. Practic, această funcție permite camerei să capteze mai multe cadre și să le combine într-o singură imagine, optimizată la maxim.

Interesantă și camera telephoto cu zoom optic 2.5x și un senzor cu o rezoluție mare, de 180Mpix, vă cam dați seama de ce atâția pixeli pe milimetru pătrat – pentru a se lăuda cu zoom-uri 5x/10x care sunt de fapt un crop din senzor. Mai importantă este stabilizarea optică, pentru realizarea unor imagini cât mai stabile, diafragma sa luminoasă, de f/2.6, precum și mărimea senzorului de 1/1.49 inchi, cel mai mare din industrie utilizat pe o astfel de cameră.

HONOR Magic 6 Pro integrează și primul senzor HDR personalizat din industrie, de 1/1.3 inch, ce promit o îmbunătățire remarcabilă cu până la 800% a gamei dinamice, totul pentru o acuratețe superioară a culorilor și a luminozității, acesta fiind asistat de un algoritm de expunere automată (AE), ce permite tranziții line, de la scene luminoase în aer liber, la interioare slab luminate sau la schimbări bruște ale condițiilor de iluminare.

Mai mult, AI este și aici la ordinea zilei. Seria HONOR Magic6 aduce îmbunătățiri semnificative, cu o versiune actualizată ce utilizează acum un set de date de antrenament de 8.000.000 de imagini (față de 275.000 la modelele anterioare), care acoperă 10 scenarii diferite. Astfel, camera poate capta acum o gamă variată de sporturi și activități, cuprinzând 10 tipuri de sporturi, precum și alte situații gen efectul de stropire a apei, a mișcării grațioase a unui dansator, a artelor marțiale sau a momentelor de scrimă,

Asta este o treabă foarte bună. Chiar v-am spus la review-ul unui Xiaomi cum îmi detecta printre flori albinuța și făcea clarul direct pe aceasta, deși eu nu prea vedeam pe unde se mișca gângania. Acest funcții inteligente, AI style, chiar pot fi de folos în multe situații.

Sună bine de tot, ridică nivelul așteptărilor, sper să ni le depășească. Și, sincer să fiu, nu m-ar mira să urce pe primul loc în topul dxomark și să fie lider acolo până se lansează Huawei P70 Pro, adică cum s-a întâmplat și anul trecut. Mă rog, asta este intuiția mea.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *