Xiaomi 14 Ultra va fi prezentat la MWC 2024. Și va fi un camera-phone adevărat

Noul Xiaomi 14 Ultra va fi prezentat oficial în cadrul MWC 2024 la finele acestei săptămâni. Iată că, după cum se poartă acum, detaliile sale sunt deja disponibile pe internet. Clar, acestea confirmă faptul că va fi un camera-phone adevărat, cu performanțe de top, capabil să mulțumească chiar și pe cei mai pretențioși dintre utilizatori.

La capitolul specificații amintesc de ecranul Amoled de 6.73 inchi cu o rezoluție de 3200×1440 pixeli, rată de refresh de 120Hz și suport HDR10+, de procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, top of the top la ora actuală, memorie RAM de 16GB tip LPDDR5X RAM și stocare internă de 512GB tip UFS 4.0, sau 12GB/256GB RAM/stocare, precum și de bateria de 5300mAh cu încărcare rapidă pe 90W. Practic, standardele de top la ora actuală, ca la concurență.

La capitolul foto excelează cu un modul principal impresionant, compus din nu mai puțin de 4 camere cu senzori de 50Mpix fiecare. O cameră principală cu senzor de 1 inchi cu lentile f/1.6, altele două cu zoom 3.2x și 5x (tip periscop), plus o alta ultrawide (f/1.8), sistemul fiind realizat în colaborare cu Leica. Bănuiesc că sistemul de stabilizare optic nu-i este străin, sper că va fi prezent și pe camerele cu zoom.

Filmează la rezoluție 8K/24 fps și 4K/60fps, adică la standardele de top actuale. De asemenea, Xiaomi 14 Ultra este certificat IP68 pentru rezistența la apă și la praf.

Prețul modelului de top va fi pe undeva pe la 1500 de Euro, momentan fiind confirmată doar carcasa din aluminiu cu piele sintetică pe spate, din câte văd în imaginile de pe internet. Revin cu detalii suplimentare când le voi afla.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *