Noi ceasuri inteligente Garmin Forerunner 165, cu ecran Amoled

Deși părea că va regresa acum câțiva ani, iată că piața ceasurilor inteligente este tot mai dinamică, mai concurențială și cu modele tot mai interesante, cu o autonomie chiar decentă.

Iar cei de la Garmin tocmai ce au anunțat modelele Forerunner 165 și Forerunner 165 Music, cu ecran Amoled și la prețuri rezonabile. De exemplu, ediția standard Forerunner 165 are prețuri de la 250 USD, în timp ce Forerunner 165 Music costă cu 50 de dolari în plus.

După cum am menționat anterior, Forerunner 165 vine în două variante – Forerunner 165 și Forerunner 165 Music, ambele cu ecran tactil AMOLED de 1.2 inchi, modelul Music fiind conceput pentru stocarea și redarea muzicii. Ambele variante au aceeași memorie internă de 4GB,  diferența fiind că modelul Music ar permite un control suplimentar pentru redarea ritmurilor preferate în timpul exercițiilor fizice. De exemplu, permite descărcarea muzicii prin intermediul unor servicii de streaming de genul Spotify, Deezer sau Amazon Music.

Dincolo de muzică, ambele ceasuri inteligente sunt asemănătoare ca design și caracteristici. Normal, permit monitorizarea somnului, a saturației de oxigen din sânge și a exercițiilor fizice (nu mai puțin de 25 de profiluri de activitate, inclusiv alergare, înot în aer liber, tenis și multe altele, plus noi antrenamente pentru forță, HIIT, cardio, yoga și Pilates).

Seria Forerunner 165 are instrumentele necesare pentru a ajuta personale active prin monitorizarea ritmului, a distanței, al ritmului cardiac, VO2 max și multe altele. Mai mult, cei care se antrenează pot profita de mai multe opțiuni diferite de planuri de antrenament adaptiv: fie introduc informațiile despre cursă în calendarul Garmin Connect și primesc planuri de antrenament care se adaptează după fiecare alergare pentru a se potrivi cu performanța dar și recuperarea necesară, fie folosesc Garmin Coach 5K gratuit. Există planuri de 10km dar și semimaraton create de experți. Sugerează și antrenamente zilnice personalizate dar și îndrumări de ritm ajustat în funcție de gradul de dificultate, cum ar fi elevația traseului și preferințele sau posibilitățile fizice personale.

Normal, seria Forerunner 165 permite utilizatorilor să vizualizeze rapid e-mailuri, mesaje text și alerte atunci când sunt asociate cu smartphone-ul compatibil iOS sau Android. Există și funcții de siguranță care, prin intermediul aplicației Garmin Connect, trimit un mesaj cu numele utilizatorului și locația (dacă este disponibilă) persoanelor de contact în cazul unui incident detectat. De asemenea, utilizatorii pot descărca aplicații, fețe de ceas și multe altele din magazinul dedicat Connect IQ.

Nu în ultimul rând, Forerunner 165 pot fi utilizate pentru efectuarea plăților contactless cu Garmin Pay (despre care nu știu dacă este disponibil și la noi). 

Iar la capitolul autonomie, poate cel mai important din punctul meu de vedere la un astfel de gadget, s-ar lăuda cu până la 11 zile de utilizare. Normal, depinde de cât de mult este utilizat la monitorizarea exercițiilor fizice, cât de mult este folosit ecranul etc. Dacă autonomia reală este pe undeva pe la 7 zile, m-aș declara mulțumit.

Mai multe informații disponibile aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *