Noua serie de smartphone-uri Huawei Pura este disponibilă de azi în România

Recunosc că sunt unul dintre cei care așteptau cu nerăbdare noul camera-phone Huawei P70 Pro, despre care nu mă îndoiam că va fi unul dintre cele mai capabile la ora actuală la capitolul foto-video. Însă, după cum ați aflat deja, Huawei a adoptat altă strategie de marketing și a anunțat o întreagă serie numită Huawei Pura (de la Puritate, nu era greu de intuit), nu doar un singur smartphone P70 Pro.

Practic, seria este compusă din patru modele, dintre care trei vor fi prezente la comercializare și în România – Huawei Pura 70, Huawei Pura 70 Pro și Huawei Pura 70 Ultra. Toate arătoase, performante, cu capacități foto-video de nivel superior, de la cel mai ieftin și până la cel mai scump dintre acestea.

Ca să nu mai menținem suspansul, prețurile de comercializare ale acestora sunt următoarele:

  • HUAWEI Pura 70 Ultra (512GB) – 7 499 lei
  • HUAWEI Pura 70 Pro – 5 999 lei
  • HUAWEI Pura 70 – 4 999 lei

De menționat că seria HUAWEI Pura 70 beneficiază și de o ofertă specială pe Huawei Store în perioada 2-21 mai, anume:

  • Cadou FreeBuds Pro 3 – cadoul se primește automat la achiziționarea oricărui smartphone din serie
  • Cadou WATCH GT 3 – pentru a obține cadoul trebuies parcurși doi pași:
    • Pasul 1: se adaugă în coșul de cumpărături de pe site produsul WATCH GT 3 care se găsește în pagina dedicată seriei Pura 70, în secțiunea “Pachet personalizat”
    • Pasul 2: se aplică la coșul de cumpărături codul de discount pentru WATCH GT 3, care se găsește tot acolo.

Mai multe detalii despre noua serie Huawei Pura 70 sunt disponibile aici.

Le-am văzut pe toate trei în cadrul unui eveniment oficial susținut de Huawei România la București, am pus mâna pe ele, le-am butonat puțin, mi-au plăcut, însă impresii mai detaliate despre acestea voi relata după ce le voi avea la dispoziție pentru review. Așa, la cald, pot spune că m-au impresionat plăcut, au ceea ce trebuie pentru a mulțumi în special la capitolul foto-video, fiind dotate cu sisteme principale complete și performante.

Mezinul seriei, Huawei Pura 70 are o fișă tehnică chiar interesantă – ecran LTPO OLED de 6.6 inchi cu rezoluție de 2760×1256 pixeli, rată de refresh de 120Hz, protejat cu sticlă rezistentă Kunlun, procesor Kirin 9010, 12GB memorie RAM, 256GB capacitate internă de stocare, baterie de 4900mAh, încărcare rapidă pe fir la 66W și wireless la 50W.

Sistemul foto principal este compus dintr-o cameră cu senzor de 50Mpix cu lentile cu diafragmă variabilă f/1.4-f/4 și stabilizare OIS, o alta ultrawide de 13MPix, și aceasta cu OIS se pare, precum și cu una cu zoom de 12MPix, la care nu lipsește OIS.

Este certificat IP68 pentru rezistența la apă și la praf.

Avem și un scurt video tip hands-on.

Modelul de mijloc, Huawei Pura 70 Pro are următoarea configurație – ecran LTPO OLED de 6.8 inchi cu rezoluție de 2844×1260 pixeli, rată de refresh de 120Hz, protejat tot cu sticlă Kunlun, procesor Kirin 9010, 12GB memorie RAM, stocare de 512GB, baterie de 5050mAh, încărcare rapidă pe fir la 100W și wireless la 80W.

Sistemul său foto principal sună așa – cameră de 50Mpix cu diafragmă variabilă f/1.4-f/4.0 și OIS, cameră ultrawide de 12.5Mpix cu OIS și cameră cu zoom de 48Mpix cu funcție Macro.

La rândul său, este certificat IP68 pentru rezistența la apă și la praf.

Și un scurt video, mai jos.

Top of the Top din toate punctele de vedere, Huawei Pura 70 Ultra sună în felul următor – are același ecran de 6.8 inchi ca la modelul Pro, dar protejat cu sticlă mai rezistenă Crystal Armor Scratch Kunlun, procesor Kirin 9010, 16GB memorie RAM, stocare internă de 512GB, baterie de 5200mAh, încărcare rapidă pe fir la 100W și wireless la 80W. De menționat că toate telefoanele vor avea încăcătoarele cu fir la pachet.

Cel mai capabil pe partea foto-video dintre toate, sistemul lui Huawei Pura 70 Ultra arată așa – cameră principală cu senzor de 1 inchi și rezoluție de 50MPix, cu apertură variabilă f/1.6-f/4.0 și stabilizare prin compensarea mișcării pentru senzor, plus stabilizare OIS, cameră utrawide de 40Mpix și cameră cu zoom de 50MPix, OIS și capacități macro de la o distanță de 5cm.

Normal, este un smartphone certificat IP68 pentru rezistența la apă și la praf.

Mai mult, Huawei Pura 70 Ultra are un mecanism la camera principală ce permite deplasarea lentilelor, inginerie necesară pentru a construi un smartphone cât mai subțire posibil dar care are integrat un senzor de 1 inchi, ce are nevoie de mai mult spațiu între lentilă și suprafața sa fotosensibilă. De menționat că și acest modul foto retractabil este certificat IP68 la apă și la praf, iar cei de la Huawei ne-au spus că a fost testat la 300.000 de acționări, astfel că va rezista chiar și în mâinile unui mic japonez, care pozează tot ce vede, chiar și în som,n. Dacă este bruscată, apăsată, presată, la orice incident neplăcut de altfel, lentila se închide automat.

Și un scurt video, în care puteți vedea și cum funcționează camera foto principală.

Ca să răspund întrebării ce vă stă pe buze tuturor – da, sunt capabile doar de conexiune 4G, pentru că știm cu toții de ce. Și, ca să fiu sincer până la capăt, pe lângă al meu Huawei P60 Pro cu 4G, am și un smartphone 5G despre care nu pot spune că-mi aduce vreun beneficiu major în materie de conexiune telecom, în orice caz nu ceva sesizabil, normal, la stilul meu de utilizare. Pentru netflix&company oricum folosesc wifi iar la altceva nu prea am nevoie de o conexiune super rapidă. Mă puteți contrazice…

Mai degrabă sunt entuziasmat de capacitățile foto ale acestor smarpthone-uri, chiar sunt curios de ce funcții noi au integrate, dar mai ales dacă rezultatele sunt pe măsura așteptărilor mele.

După cum spuneam anterior, mai multe impresii despre aceste smartphone-uri, cât de curând, după ce le voi avea, pe rând, la review.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *