Proiectul Dali de la ASUS – Ecran e-Ink cu 6 culori pus pe capacul laptopului, pentru diverse imagini și desene creative (Computex 2024)

Ecranele e-ink puse pe capacul unui laptop nu sunt chiar o noutate, am tot văzut astfel de concepte anunțate în perioada trecută. Dar iată că ASUS vine cu o nouă idee de înfrumusețare, dacă putem spune așa, pentru capacul ecranului laptopului, prin proiectul Dali.

Practic, o matrice e-ink pusă acolo, capabilă să afișeze numai 6 culori dar de ajuns pentru desene sau imagini care de care mai creative. Nu de alta, dar parcă arată mai bine decât abțibildele pe care mai toți le punem pe capacul ecranului. Și nu mai trebuie să te chinui să le dezlipești când te plictisești de ele, pui o nouă imagine drăguță și gata. Interesant, creativ, de ce nu.

Ecranul E Ink Spectra prezentat are o diagonală de 12 inchi și o rezoluție de 1600×1200 pixeli. Durează aproximativ 10-15 secunde până încarcă o imagine dar o poate afișa permanent, aparent fără consum de energie, ceea ce este chiar cool. Atenție, nu permite citirea cărților în format electronic, doar afișarea imaginilor colorate.

Există aplicația necesară pentru încărcarea unor imagini predefinite dar care permite și realizarea unora noi nouțe, după talentul și creativitatea utilizatorului.

Încă nu s-a specificat când vor fi disponibile pe piață și aplicații comerciale ale acestui proiect Dali.

Via.

Un video de prezentare, mai jos.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *