Farmecul Greciei, în câteva instantanee captate prin lentilele lui Huawei Pura 70 Pro

Încă o vară, încă o minunată escapadă grecească am fost norocoși să trăim. Timp de aproape două săptămâni am luat Grecia de la nord și până în cel mai sudic punct al său și al Europei continentale, la pas dar mai mult la “roată” (practic, am condus aproximativ 4400km). Huzureală și relaxare mai mult în regiunea Preveza, pentru ca apoi să ne extaziem la propriu, nu doar la figurat, de sudul Peloponezului și să ne promitem că vom reveni cât de curând acolo.

A fost un road trip chiar reușit, am avut parte de o vreme excelentă, cald, dar nici prea cald, fără picătură de ploaie, ne-am bucurat pe cât posibil de mare și de soare, am vizitat locuri familiare, dar și altele noi, ne-am bucurat de peisaje marine și citadine deosebite, ne-am simțit minunat… Sincer, nici nu m-am dezmeticit bine, cât să mă apuce nostalgia, deși v-a lovi și aceasta cât de curând…

Noroc că am făcut o groază de instantanee care de care mai frumoase și mai inedite cu ajutorul noului smartphone Huawei Pura 70 Pro, capabil să capteze aproape orice situație, în orice condiții ar dori creativitatea și privirea utilizatorului său… Practic, orice mi-a apărut în bătaia privirii, orice m-a inspirat, nu a rămas, mai mult sau mai puțin, netranspus în digitalul stocării sale interne…

Nu o să mai detaliez din punct de vedere tehnic de ce este capabil acest smartphone, am făcut deja în review-ul său de acum o lună. Cert este că din acest punct de vedere este un smartphone complet, capabil să fie de folos la captarea oricărui moment cotidian sau de vacanță, peisaj, arhitectură urbană, cotlon colorat sau, de ce nu, peste care timpul și-a pus din plin amprenta, vestigii și clădiri istorice, delicii culinare sau bahice, portrete, oameni, ființe, ziua, noaptea, de aproape, de foarte aproape sau de departe.

Fie că am surprins…

… momente unice, de suflet…

… boabele fine de nisip, mărite de zici că-s pietre-n toată regula…

… sau pietricelele de pe plajă, proaspăt șlefuite de valurile mării…

… sau perenele urme ale pașilor pe nisipul umed…

… lighioanele macroscopice, mici și foarte mici de la malul mării, fie că sunt melci, crabi, furnicuțe, miriapozi și cine știe ce alte mișcătoare…

… sau superbele apusuri, oriunde le-am avut la îndemână în plimbările noastre de seară…

… precum și răsăritul, unic de fiecare dată, impresionant și pe care de-abia îl așteptam în fiecare dimineață…

… ba chiar, cu puțin noroc și o mână fermă, cerul înstelat…

… sau cotloanele colorate ale fermecătoarelor orășele grecești, ziua…

… și noaptea, când centrele vechi ale orașelor sau cetăților medievale prind viață, tavernele se ticsesc de turișii flămânzi după o zi de huzureală pe malul mărilor…

… sau panoramele lor superbe, privite de pe cine știe ce stâncă înaltă, de prin vreo cetate venețiană ale cărei ziduri încă mai stau în picioare…

… sau de la malul mării…

… sau istoria și legendele de care nu ai cum scăpa, nici dacă ai vrea, la orice pas făcut în Grecia…

… sau peisajele marine cu țărmurile stâncoase și roșii, înconjurate de apele azurii…

… sau nenumăratele bărcuțe, iacht-uri, vapoare pe care le admiri de aproape din adăpostul porturilor sau de departe, plutind pe apă…

… sau galantarele doldora cu fructe și legume de sezon…

… precum și cu fructe de mare sau pește… pentru toate gusturile și buzunarele…

… sau pisicuțele care te însoțesc pretutindeni în Grecia…

… la care plusăm cu un năzdravan pofticios de bichon…

… sau nenumăratele înghețate cu ekmek kataif care mi-au făcut deliciul oriunde m-aș fi dus…

Nu am mai făcut un itinerar, așa cum făceam la alte jurnale în imagini de până acum, cele mai frumoase povești din aventura noastră grecească din 2024 le puteți afla cât de curând de pe blogul nostru de călătorii, hailaplimbare.ro. Pe scurt, am fost în regiunea Preveza, așa cum mergem în fiecare an, apoi am coborât în premieră pentru noi în sudul Peloponezului, unde ne-am simțit extraordinar.

O să vă las să gustați și voi din farmecul Greciei, așa cum am găsit-o eu, cum am surprins-o cu ajutorul lui Huawei Pura 70 Pro. Și sper să vă placă…

Cât despre Huawei Pura 70 Pro, s-a comportat impecabil și cu stoicism pe toată perioada, la toate caznele la care l-am supus. M-am folosit de toate camerele, în funcție de situație, dar practic mai mult de cea cu zoom 3.5x, pentru că oferă altă perspectivă asupra scenelor, personal o consider mai potrivită pentru stilul și subiectele pe care le abordez, la fotografia urbană, portrete sau close-up-uri, situție la care dispune de cea mai bună funcție macro din industrie.

De asemenea, am fost mulțumit la capitolul autonomie, bateria din dotare fiind de ajuns pentru sesiuni intense de fotografiere, practic l-am încărcat doar seara, la cazare.

Și am remarcat că este un smartphone trainic, rezistent, în primul rând că a luat inerent contact cu apa mării când valurile poznașe au năvălit printre bolovani în timp ce insistam asupra unor scene close-up cu niște crăbuleți ascunși prin găurile lor (așa mi-a venit și ideea pozei din header, cu carcasa udată bine de tot). Singurul damage fiind desprinderea parțială a foliei de protecție în partea superioară a ecranului. Văd că telefonul se încarcă bine mersi în continuare, difuzoarele funcționează, deși contactul cu apa de mare este de evitat.

Mai mult, după ce m-am întors din concediu și mă aflam în tramvai, în drum spre muncă, un aiurit mi-a dat peste mână în timp ce zapam pe facebook sau pe spotify, nu mai țin minte exact, telefonul făcând o frumoasă tumbă în aer direct pe podeaua metalică. Mi-a stat inima preț de o clipă când l-am văzut plutind în aer, apoi mi-am revenit după ce am constatat că ecranul nu a pățit nimic.

Spațiul de stocare intern, de 512GB, mai mult decât suficient pentru micuțul japonez din mine, care s-a întors cu încă 7000 de poze în plus din această vacanță.

Remarc și că, la fel ca orice alt smartphone, are tendința să se încingă dacă este expus o perioadă mai îndelungată razelor soarelui, așa că trebuie protejat pe cât posibil, ascuns într-un buzunar când nu este folosit.

Practic l-am folosit chiar intensiv pe acest Huawei Pura 70 Pro în vacanță, locul său fiind luat de o cameră de acțiune în sesiunile de semi-snorkelling, la filmat de peștișori colorați. Cât despre camera foto, pot spune că nu am folosit-o mai deloc, din comoditate, unul dintre avantajele majore ale smartphone-urilor actuale în raport cu acestea.

Revin cu alte impresii și instantanee, sper că în curând…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *