Samsung 007, adica seria 7 :D

Samsung anunta noua serie 7 de portabile, prezentate intr-o prea aratoasa carcasa de aluminiu. In aceasta serie sunt disponibile ecrane de 14 si 15.6 inchi cu o rezolutie de  1600×900 pixeli. Se pare ca modelul de 14 inchi este la dimensiunile unui portabil cu ecran de 13 inchi. Cel mai tare model va fi echipat cu un procesor Core i7 Sandy Bridge 2675QM la 2.20GHz, 8GB de RAM, stocare pe un hdd de 750GB la 7200rpm si o placa grafica AMD Radeon HD 6750M.
Preturile se vor situa intre 1000 si 1300 USD.

Update: Seria se cheama Chronos si, se pare, ca pentru Europa vor fi disponibile modele cu ecran de 15 si 15.6 inchi. Le voi vedea maine, la Berlin.

Comunicatul si specificatiile complete, pe urmatoarea pagina

Samsung Seria 7 CHRONOS oferă viteză de ultimă oră pentru productivitate și mobilitate maxime

Nootebook-ul PC Premium se lanseză la IFA 2011 la BERLIN

 

SEUL, Coreea de Sud – 31 August 2011 – Samsung Electronics Co. Ltd., unul dintre principalii furnizori de media digitale şi tehnologii convergente, anunță lansarea seriei 7 CHRONOS de notebook-uri Premium în cadrul conferinţei de presă de la IFA 2011.

 

Având o carcasă de aluminiu uimitor de subţire şi compact, Seria 7 CHRONOS dotată cu procesor Intel Core i7 Quad Core adoptă tehnologia ExpressCache™*, oferind 8GB de memorie extra pe placa de bază. Acest lucru asigură o pornire mai rapidă şi de asemenea, creşterea întregii performanţe; navigarea pe web este de două ori mai rapidă (funcţionând pe platformă de Microsoft Internet Explorer), iar dispozitivul se deschide în doar două secunde.

 

În plus faţă de viteza excepţională, Seria 7 Chronos oferă un maximum de performanţă vizuală datorită display-ului de calitate înaltă. Încorporând cele mai noi tehnologii Samsung ”MAX screen”, Seria 7 Chronos permite utilizatorilor oferă cu până la un cm extra de imagine fără să sacrifice mobilitatea sau portabilitatea notebook-ului. Un ecran de 15”, de exemplu, este încorporat într-o carcasă tradiţională de 14”.

 

“Urmând succesul extraordinarei noastre serii 9 de Notebook-uri, ne extindem gama de notebook-uri Premium. Cu Seria 7, am adoptat caracterisitici puternice prin design-ul şi excelenţa inginerească Samsung pentru a crea un produs cu adevărat special“, a spus Kyuho Uhm, Vicepreşedinte Senior la IT Solutions Business de la Samsung Electronics.” Scopul nostru este să creăm notebook-uri care să inspire şi să îmbunătățească viaţa clienţilor. Prin faptul că face ca lucrurile să meargă mai uşor şi chiar mai repede, Seria 7 CHRONOS reprezintă vârful gamei de PC-uri.

 

Viteză şi performanţă, încă de la început

 

Dotat cu procesorul Intel i7 Quad Core, Seria 7 CHRONOS oferă un ritm de neegalat încă de la început datorită ExpressCache™, o tehnologie care accelerează deschiderea şi pornirea PC-ului. Sistemul Samsung FastStart pregăteşte PC-ul să se deschidă în doar două secunde, o îmbunătăţire temporală de 33% faţă de modelele anterioare, timp în care sistemul Quick Boot setează închiderea notebook.ului în doar 19 secunde.

 

Performanţa Seriei 7 CHRONOS este consolidată şi de durata de viaţă extinsă a bateriei. Pe lângă durata de viaţă de 9 ore a bateriei la o singură încărcare (bazată pe rezultatele  testelor MobileMark), tehnologia Samsung Battery Life Plus păstrează 80% din capacitatea originală a celulei într-un ciclu de viaţă  care durează cu până la 1.500 de cicluri de încărcare. Acest lucru asigură durata de până la cinci ori mai mare decât în cazul altor baterii.

 

Vezi mai mult, experimentezi mai mult

 

Inginerii de elită de la Samsung au reuşit să reducă foarte mult dimensiunea ramei Seriei 7 CHRONOS, făcând ca un display de 15” să se potrivească profilului obişnuit de 14 “. Un ecran de 15.6” este încorporat profilului unui model de 15”. Rezultatul constă într-o experienţă vizuală uimitoare, utilizatorii beneficiind de un display mai mare în forma unui model mai mic.

 

De asemenea, Seria 7CHRONOS beneficiază de tehnologia Samsung Superior LCD, un ecran care furnizează o nouă generaţie de experienţă vizuală HD+ (1600×900) cu rezoluţie mare. Cu o luminozitate SuperBright 300nit, 16 milioane de culori şi ecran antireflex, filmele si pozele sunt vibrante, vii şi clare, cu îmbunătăţiri vizibile în profunzimea culorilor.

 

Performanţa graficii este garantată de placa de grafică AMD RadeonHD6750M. Filmele, jocurile şi aplicaţiile multimedia pot fi redate continuu, fără întreruperi. Tehnologia Samsung SoundAlive™ asigură ca redarea audio să se potrivească calitaţii vizuale pentru a oferi o experienţă audiovizuală excelentă. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, camera web HD de 1,3 MP încorporată pentru a păstra legătura cu prietenii şi familia, toate acestea cu o claritate ca de cristal.

 

Design-ul uimitor reunit cu funcționalitatea inteligentă

 

Seria 7 CHRONOS a fost proiectată cu un design atractiv care să completeze performanţa uimitoare. Fabricat din aluminiu şlefuit, modern, carcasa solidă a seriei 7 îi oferă un look sofisticat. Subţire şi compact, notebook-ul din Seria 7 de 14” cântărește doar 2,17 kg, în timp ce Seria 7 de 15” cântăreşte 2,31 kg, notebook-uri având doar 23,9 mm grosime.

 

Pe lângă aspectul deosebit de estetic, design-ul este și foarte inteligent. Un senzor automat asigură iluminarea mai slabă sau mai puternică a tastaturii şi a ecranului în concordanţă cu nivelurile de luminozitate.

 

Mai mult, Samsung a introdus două aplicaţii software proiectate să îmbunătăţească experienţa de utilizare. Aplicaţia Easy Migration asigură transferul uşor de datele de pe PC pe notebook-urile Seria 7, fie prin conexiune Wired LAN, WiFi sau prin USB. Centrul de control permite folosirea pe deplin a caracteristicilor de pe computerul personal, utilizatorul putând să-şi gestioneze dispozitivul şi felul în care îl foloseşte.

 

Specificații

Series 7 700Z CHRONOS
Sistem de operare Genuine Windows® 7 Professional (64-bit)
Procesor Intel® Core™ i7 Processor 2675QM (2.2 GHz)
LCD* 15” SuperBright Anti-Reflective HD + LED display (1600×900) 300nit** 

15.6” SuperBright Anti-Reflective HD + LED display (1600×900) 300nit***

Dimensiuni (W x D x H mm) 362.1 x 238.4 x 23.9 mm (14.25″ x 9.38″ x 0.94″)
Greutate (kg) 2.31 kg (5.09 lbs)
Graphic Processor* 

Procesor Grafic

AMD Radeon™ HD6750M Hybrid Graphics
Placă Video 1GB GDDR5
RAM* 8GB DDR3 System Memory at 1333MHz
Hard 750GB S-ATA Hard Drive + ExpressCache™ 8GB
ODD SuperMulti Dual Layer (9.5mm, slot loading type)
Sunet HD Audio
Sound Effect Sound Alive™
Difuyor 3 Speaker: 2W x 2 Stereo Speakers + 2W Embedded Woofer
Cameră Web 1.3M HD
Wireless LAN / Bluetooth 802.11 bgn (2×2) + Bluetooth 3.0 High Speed (HS)
I/O Port VGA via Dongle, HDMI, Headphone-out/Mic-in Combo, Internal Mic, 

2 USB 3.0, 1 USB 2.0
4-in-1 Multi Card Slot (SD, SDHC,  SDXC, MMC)
RJ45 (LAN), DC-In (Power Port)

Baterie Standard 8 Cell (80 Wh)

* ExpressCache™ system de la Diskeeper Corporation

**Model 700Z4A – displayul de 15” în ramă destinată display-ului de 14”

***Model 700Z5A – displayul de 15.6” în ramă destinată display-ului de 15”

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Samsung 007, adica seria 7 :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *