OnePlus 11 prezentat oficial în România. Este un smartphone de top, fără echivoc

Astăzi am asistat la evenimentul oficial de lansare în România al smartphone-ului OnePlus 11, aliniat de altfel la prezentarea globală a noului terminal de top al celor de la OnePlus. Și, încă de început, pot spune că am rămas impresionat plăcut de cât de performant este noul smartphone și de cât de capabil este la capitolul foto-video (cel puțin pe hârtie, pentru că tot trebuie să-l scot la plimbare pentru a mă convinge).

De asemenea, vă pot spune că până în 16 februarie este la precomandă la un preț de aproximativ 4600 de lei împreună cu o pereche de căști wireless Oppo Enco X2 (care numai acestea costă cam 900 de lei din câte am înțeles).

La capitolul specificații, OnePlus 11 este un adevărat terminal de top –

  • Ecran Amoled de 6.7 inchi cu o rezoluție QHD+ 3126×1440 pixeli, luminozitate de 1300 nits, rată de refresh dinamică de până la 120Hz, HDR10+ pe 10 biți
  • Procesor Snapdragon 8 Gen2
  • Chipset grafic Adreno 740
  • 16GB memorie RAM LPDDRX5
  • Stocare de 256GB UFS4.0
  • Baterie de 5000mAh, încărcare rapidă la 100W
  • Wi-Fi 7 Ready, 5G, GPS

Ce să mai, fișă tehnică de top, fără echivoc.

Mai menționez de faptul că permite extinderea memoriei RAM pe unitatea de stocare cu încă 12GB dar și că are o aplicație AppVita ce permite rularea a până la 44 de aplicații în fundal. Iar alimentatorul de 100W permite încărcarea completă a bateriei în numai 25 de minute.

Se pare că noul procesor Snapdragon 8 Gen2 este cu 35% mai performant decât varianta anterioară și consumă cu 40% mai puțină energie. La fel, chipsetul grafic este cu 25% mai rapid și cu 45% mai eficient energetic.

Tehnologia de stocare UFS 4.0 are viteze aproape duble de citire și scriere față de cea UFS 3.1.

OnePlus 11 vine cu sistem de operare Android 13 peste care s-a aplicat o interfață Oxygen OS13. De menționat că permite upgrade la încă 4 versiuni de Android, adică până la Android 17 și că va beneficia de 5 ani de update-uri de securitate.

Din punct de vedere al aspectului exterior pot spune că îmi place cum arată. Este un terminal premium, cu o construcție de calitate și care vine în două nuanțe de culori, verde și neagră. Cea neagră cu o textură plăcută. Sincer, preferam ca și modelele în nuanță verde să aibă același finisaj texturat, mi-ar fi plăcut mai tare decât cel lucios și pe care amprentele ies dizgrațioase în evidență.

Dar cum va fi protejat cu diverse huse, parcă nu prea mai contează culoarea și textura, nu?

Materiale premium peste tot, oțel inoxidabil în jurul modulului principal de camere, aluminiu pe rame, sticlă Corning Gorilla Glass Victus. Arată bine, se simte bine în mână, cântărește 205 grame și are o grosime de 2.53mm.

Sincer să fiu, modelul OnePlus 9 Pro pe care l-am testat acum doi ani mi-a plăcut foarte tare la capitolul foto-video, fiind unul dintre cele mai bune terminale ale acelui an din punctul meu de vedere. Așa că și de la acest OnePlus 11 am așteptări pe măsură, mai ales că marca Hasselblad nu lipsește nici ea din ecuație.

Iar pe hârtie nu dezamăgește. Are un sistem foto principal compus din trei camere

  • Camera principală are un senzor de 1/1.56 inchi Sony IMX890 cu o rezoluție de 50Mpix, cu stabilizare optică pe 5 axe, stabilizare electronică EIS, lentile cu o diaframă f/1.88, pixel de 1um
  • Camera ultrawide are un senzor Sony IMX581 de 48Mpix
  • Camera Telephoto/Portret are un senzor RGBW de 1/2.74 inchi Sony IMX709 cu o rezoluție de 32Mpix, zoom optic 2x
  • Filmează 8K/24fps, 4K/30fps

Normal că și la acest OnePlus 11 s-a colaborat cu Hasselblad pe partea de calibrare a culorii, în sensul că se promit rezultate naturale, așa cum arată acestea în realitate.

Rămâne doar să-l testez ca să mă conving că fișa tehnică se transpune și în realitate, cu rezultate fără compromis.

Așa că, sper să revin cu impresii cât de curând. Nu înainte de a vă arăta și un scurt video de la fața locului.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *