Asus – Un eveniment intr-o lume Zen

Tema Blogwars suna in felul urmator: ” Lansate și la București pe 11.11.2011, UX21și UX31 au deschis o nouă eră pentru portabile. Imaginați propriul eveniment în care să dezvăluiți audienței noua creație ASUS. Cititorii voștri vor să-l cunoască pe ZENBOOK, dar cum să le faceți cunoștință? Atenția la dragostea la prima vedere…”

Aveam impresia Zenbook-ul va fi subiect pentru tema finalei. Se pare ca m-am inselat. Cum ar trebui sa fie un eveniment pentru cel mai important si mai galonat laptop Asus din acest an? Cum arata in viziunea mea o adevarata lansare de Zenbook? Sa lasam imaginatia sa zburde…

Christine a coborat din autocar in fata batranului templu. Venise aici impreuna cu inca cateva zeci de jurnalisti de la cele mai importante publicatii din intreaga lume. Erau invitati de Asus pentru o lansare misterioasa, asupra careia fusesera rugati sa pastreze tacerea.

Aterizase de doua zile in Hong-Kong, unde au fost cazati la unul dintre cele mai bune hoteluri. Organizatorii ii lasasera sa se acomodeze cu fusul orar, asa ca avusese timp din plin sa se odihneasca dar sa si sa viziteze cateva obiective turistice. Dimineata, organizatori si participanti s-au intalnit in holul mare al hotelului unde au primit ecusoane in limba chineza, pentru a fi indrumati cum se cuvine de catre personal in locatia in care se desfasura evenimentul. S-au urcat in doua autocare cu geamuri negre, din care abia se zarea ce se vede afara. Mergeau catre un loc misterios, intre munti, doar atat stia.

Acum, dupa trei ore de mers, ajunsesera intr-o zona impadurita, la altitudine, in fata unui vechi templu, budist parca. Privi in jurul ei, un pic mai departe de forfota de langa autocar si respira cu nesat aerul curat de munte. Un calugar imbracat in alb se apropie de ea, ii citi ecusonul si, smerit, ii lua bagajul de mana si ii facu semn sa il urmeze. Ceea ce si facu, fara sa inceteze sa priveasca cu atentie in jurul ei, la locul minunat in care ajunsesera. Parca era o scena desprinsa dintr-un basm chinezesc. Intra pe masiva poarta de lemn a templului in urma calugarului, alaturi de ceilalti jurnalisti, fiecare cu insotitorul lui. Zambi cand o auzi pe punkista de la Engadget aproape rastindu-se la calugarul ei: “Unde suntem aici? Aveti internet? Stii ce se lanseaza? Nu am conexiune 3G pe mobil! Spune-mi! Eu sunt de la Engadget!” Christine zambi si trecu mai departe. “Ar trebui sa se mai calmeze fiinta asta” gandi ea. Isterica vorbea in engleza si nici nu-si dadea seama ca tanarul calugar care o insotea nu intelegea o iota din ce racnea ea.

Isi urma insotitorul pe holurile intortocheate ale templului, intr-o zona amenajata pentru locuit. Acesta o conduse catre camera care ii era destinata ei pentru acea noapte, atat cat dura evenimentul de aici. Intra in micuta camera, amenajata traditional, simplu, armonios, fara prea multe obiecte decorative, in care simti feng-shui-ul asiatic. Un miros placut de betisoare parfumate ii inconjura si stimula simturile. Pe pat gasi instructiunile pentru eveniment. Le citi. Pana la ora 18.00 aveau timp liber pentru vizitarea imprejurimilor templului. La 18.00 fix erau rugati sa ajunga in sala centrala a templului, acolo unde se va desfasura evenimentul, imbracati in straiele albe pe care le gaseau pe umeras. Acum isi dadea seama de ce i se ceruse numarul pe care il poarta la haine… Privi la vestmantul alb din bumbac, traditional, nu cu mult diferit de cel al calugarilor.

Dupa cateva minute iesi pe usa cu camera foto pe umar, vroia sa viziteze imprejurimile. Se intalni pe hol cu Julia si Monique, doua jurnaliste din Anglia si Franta cu care batuse si strazile Hong-Kong-ului. “Allons-Y?” o intreba Monique. “Let’s Go” ii replica glumind cu accentul ei texan.

S-a intors in camera dupa aproape patru ore de umblat prin templu si imprejurul lui, chiar ajunsesera si la o cascada faimoasa prin partea locului. S-a desfatat cu toate peisajele superbe pe care le-a vazut si s-a minunat de politetea, calmul si traiul linistit al oamenilor pe care i-a intalnit. Erau altfel aceste locuri, altfel decat cele cu care era obisnuita, se incarcase cu multa, multa energie pozitiva. Mai avea 15 minute pana la eveniment. Se pregati repede, imbraca hainele albe si confortabile, apoi iesi pe usa micutei camere.

A ajuns destul de repede in Salonul de Aur, o incapere destul de mare in centrul careia trona un imens Buddha aurit. In fata lui erau locurile invitatilor iar in laterale stateau calugari asezati in pozitie de lotus, meditand cu ochii inchisi. Era printre ultimele persoane care s-au asezat. Statea intre Julia si Patrick de la Techradar, care ii zambi complice. Se cunosteau. In cateva momente o liniste absoluta s-a asternut. Treptat, un murmur de neinteles incepu sa se auda din zona calugarilor care meditau, parca erau in transa.

Hauuummmmmm…. Incantatia calugarilor cuprinse intregul salon…. Hauummmmmm….

Dupa cateva minute de incantatie, un gong tulbura linistea, atragand atentia invitatilor catre cei doi vorbitori care isi facusera aparitia in partea stanga a salii. Acestia erau nimeni altii decat Jonney Shih, presedintele Asus, si Paul Otellini, CEO-ul Intel. “Bine ati venit” ii intampina Jonney, cu naturaletea-i binecunoscuta. “Va multumim ca ati acceptat invitatia noastra de a participa la lansarea unui produs care va revolutiona industria!” “Primul laptop care intruneste echilibrul perfect intre forma, puterea de procesare si portabilitate!” “Priviti laptopul care va schimba industria: Zenbook!”  Primi laptopul de la un asistent, il deschise si il arata catre public. Toti jurnalistii tech au exclamat mirati de ceea ce vedeau. “Acum, il invit si pe domnul Otellini sa spuna cateva cuvinte”. Paul Otellini: “Aveti in fata dumneavoastra primul Ultrabook din lume, primul dintr-o serie de echipamente care vor ajunge in cel mai scurt timp pe pietele internationale!” “Intel a dezvoltat pentru acest tip de laptopuri o noua tehnologie, una care va revolutiona industria, asa cum a spus si mr. Jonney.”

Speach-urile celor doi au mai durat vreme de doua zeci de minute, timp in care au prezentat detaliile tehnice precum si filozofiile de marketing de la baza conceptului. Apoi i-au invitat pe jurnalisti sa testeze laptopurile chiar acolo.

S-a apropiat si ea, curioasa sa vada minunea electronica. Chiar daca la partea tehnica nu se pricepea chiar deloc, stia sa aprecieze un design de exceptie si o constructie de calitate. Si Zenbook-ul a uimit-o, era un laptop cum nu mai vazuse pana acum, usor, subtire, cochet, in intregime metalic, parca ar fi fost un accesoriu de lux. Si, din discutia pe care Patrick o purta cu punkista de la Engadget despre configuratie, a inteles ca nici aceasta nu era mai prejos.

Erau intr-un loc absolut minunat, in centrul lumii Zen, la prezentarea unui laptop care va redefini portabilitatea… Zenbook…

Cam acesta ar fi evenimentul absolut de lansare al unui Zenbook in viziunea mea… Ar fi chiar misto sa fie asa… Nu?

Nu o spun mai multe despre Zenbook, las review-ul meu de acum cateva saptamani sa o faca. Aici: http://www.imidoresc.ro/2011/11/11/asus-zenbook-ux31-redefinirea-portabilitatii/.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Asus – Un eveniment intr-o lume Zen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *