Comic Con, Bucuresti, 2013

Nebunie mare la festivalul Comic Con 2013 care se desfasoara in acest weekend pentru prima oara in Romania, mai exact in Palatul Copiilor din Bucuresti. Asemanator celor americane din San Diego si New York, este un eveniment dedicat pasionatilor de benzi desenate, animatii, jocuri video dar si seriale sau filme.

In aceste doua zile vizitatorii vor asista si participa la diverse concursuri, proiectii video, sesiuni speciale cu celebritati din lumea cinematografica si cea a benzilor desenate, sau vor putea cumpara diverse produse specifice acestui gen de eveniment.

Am ajuns si noi pe la ora 12 acolo, adica eu cu pustiulica. Inca de la intrare am fost impresionat de coada formata pentru a cumpara ultimele bilete de intrare. Din cate am inteles, au fost vandute in jur de 7000 de bilete pentru cele doua zile. Dupa ce ne-am acomodat putin cu inghesuiala (deh, un spatiu cam mic pentru amploarea evenimentului) am inceput sa ne plimbam pentru a vedea ce se intampla pe acolo.

Am vazut o multime de mici standuri in care se vindeau reviste de benzi desenate americane dar si romanesti, un exemplu fiind cei de la Harap Alb Continua (chiar am cumparat toata colectia) sau Avem si Noi Supereroi. I-am vazut si pe cei de la Creative Monkeyz, ei avand unul dintre cele mai aglomerate standuri, unde tinerii se inghesuiau sa cumpere tricouri si postere cu Foca si Mo. De asemenea, o multime de tineri artisti isi expuneau si vindeau creatiile grafice si ilustratiile cu eroi.

Am nimerit chiar in momentul in care actorii John Rhys-Davies (Gimli din LOTR) si Finn Jones (Loras Tyrell in Game of Thrones) ofereau autografe si discutau cu cei care au cumparat biletele speciale. Noi nu aveam bilet de acest fel, asa ca ne-am multumit sa-i privim de la distanta. Pustiulica tot nu intelegea unde e Gilmli… 😀

La etaj, nebunie si mai mare, practic nu aveai loc sa arunci un ac. Acolo erau zonele dedicate jocurilor pe computer, unde o multime de tineri participau la concursuri de League of Legends, Counter-Strike si Fifa 2013, cu premii destul de consistente in bani. O parte apartinea celor de la PC Garage, alaturi de care se aflau si Logitech cu meseriasele lor accesorii de gaming din noua serie G. Am inteles ca ofereau promotii de 50% pentru aceste accesorii.

In sala de cinema se desfasurau diverse proiectii AMV (Anime Music Video – montaj cu secvente din serialele si filmele de animatie japoneze) sau concursuri de cunostinte generale din jocuri video, anime & manga, seriale sau filme. O alta zona era dedicata jocurilor de societate (boardgames).

Am fost incantat de faptul ca o multime de tineri erau costumati in diverse personaje din filme sau jocuri, asa cum am vazut la festivalurile de acelasi gen de afara. Chiar se desfasoara si un concurs de “cosplay” (combinatia termenilor “Costume” si “Play”). O sa vedeti o multime de fotografii mai jos.

De asemenea, am observat ca sunt prezenti foarte multi straini la eveniment.

Va mai asteapta o multime de surprize placute acolo, asa ca, daca aveti timp, dati si voi o fuga. Cred ca maine mai ajung si eu inca o data. Vreau sa particip la panel-ul cu John Rhys-Davies.

Cateva galerii cu fotografii de acolo, in continuare.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *