Supernet 4G+ de la Vodafone România – Viteze duble la internet mobil (P)

Vodafone SuperNet 4G+

De astăzi, toți clienții operatorului telecom Vodafone România beneficiază de rețeaua Supernet 4G+, capabilă să ofere transfer de date mobile la viteze superioare celor 4G. Noua rețea Supernet 4G+ este disponibilă în toate cele 41 de reședințe de județ, în București și în alte 330 de localități. În plus, Vodafone România și-a extins rețeaua națională 4G, care acoperă acum 3.500 de localități.

De menționat că de vitezele de transfer superioare ale noii rețele Supernet 4G+ beneficiază în primul rând clienții cu smartphone-uri compatibile cu această tehnologie, practic cele care pot agrega conexiuni de date din două frecvențe, cea de 1800Mhz și cea de 800Mhz.

Sunt o mulțime de smartphone-uri de acest gen și la noi în țară, cum ar fi cele Samsung Galaxy S5 sau mai noi, HTC One 9 sau mai noul HTC One 10, iPhone 6 sau mai noile iPhone 6S. Ulterior vor fi disponibile la operator și stick-uri de net sau alte dispozitive compatibile cu această tehnologie.

Ce inseamna Supernet 4G+ pentru utilizatori? Practic, prin agregarea semnalului din cele două frecvențe, clienții vor beneficia de viteze duble la transferul de date pe terminalele mobile. De asemenea, banda de 800Mhz asigură un semnal mai eficient în interiorul caselor și al clădirilor (pentru că semnalul de frecvență mai joasă se propagă mai bine).

25% din traficul de date mobil al clienților Vodafone este consumat la vizionarea de materiale video online. Conform unor statistici interne ale operatorului, fiecare client al Vodafone urmărește materiale video timp de cel puțin o oră și jumătate în fiecare lună.

Apetitul tot mai mare pentru streaming video online (pe Facebook, Youtube etc) precum și pentru aplicații interactive (Pokemon Go este cel mai recent exemplu) induce nevoia unei benzi de trafic tot mai largi, pe care Supernet 4G+ o poate asigura fără probleme.

De asemenea, clienții rețelei Supernet 4G+ sunt protejați împotriva site-urilor periculoase (cu phishing și malware) prin intermediul serviciului de securitate MaxProtect.

Vodafone SuperNet 4G+

„După ce ne-am obișnuit utilizatorii cu servicii superioare prin Supernet 4G, lansăm acum Supernet 4G+, pentru a le oferi clienților o experiență de nouă generație. Cu Supernet 4G+, avem capacitatea de a combina în cel mai bun mod tehnologia și serviciile pentru a susține noile tendințe în comportamentul clienților, care includ creșterea consumului de date pe mobil și jocurile interactive”, a declarat Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.

Vodafone SuperNet 4G+

„Ca urmare a investițiilor susținute de-a lungul ultimilor doi ani, rețeaua noastră a evoluat semnificativ și în acest moment este cea mai avansată în valorificarea tehnologiei 4G+ în beneficiul clienților. Lansăm acum Supernet 4G+ și oferim utilizatorilor viteze mai mari, cea mai bună experiență de video HD pe mobil, conform certificării auditorului independent P3 Communications, acoperire mai bună în interior și securitate sporită. Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

supernet_4 supernet_5

Chiar am asistat la un experiment interesant în cadrul conferinței de presă, prin care cei de la Vodafone au demonstrat că rețeaua lor este capabilă de transfer de date la 1.3gbps, prin agregarea semnalului din cinci frecvențe 800MHZ, 1800Mhz, 2600MHz și două de 3500MHz. Din câte am înțeles, când vor fi destule terminale compatibile și la noi în țară, se va trece la agregarea semnalului prin trei benzi de frecvență. Smartphone-urile compatibile la ora actuală cu acest gen de tehnologie sunt Samsung Galaxy S7 și HTC One 10.

De asemenea, Vodafone România anunță că toți clienții din Cluj Napoca și Iași vor beneficia de acces de internet gratuit timp de o lună prin rețeaua Supernet 4G+ City, în perioada 5 septembrie – 5 octombrie 2016.

Inițiativa Supernet™4G+ City include și acces la conținutul video exclusiv oferit de Vodafone România prin HBO GO, muzică prin Zonga, productivitate prin Office 365, precum și știri de business.

Atenție, oricine călătorește în Cluj Napoca sau Iași în această lună beneficiază de oferta cu internet gratuit!

Supernet 4G+ este promovat printr-o campanie de comunicare ce se desfășoară în mediile TV, print, online și outdoor, construită în jurul mesajului „Ai puterea să reușești imposibilul. Rețeaua ta de încredere, Supernet 4G+, te susține cu cu cea mai bună experiență video HD”.

Vodafone Supernet 4G+

Reclama TV ilustrează un test extrem pentru Supernet 4G+, efectuat de pilotul de raliu Titi Aur. Acesta a condus bolidul său de curse cu geamurile complet acoperite și bazându-se doar pe imagini în timp real filmate de smartphone-uri instalate pe plafonul mașinii, transmise prin rețeaua Vodafone și recepționate pe tablete montate pe parbriz, la interior. Copilotul său în acest test chiar mișto a fost Cabral.

Nu cred că a fost deloc simplu acest test, mai ales că nu ai același câmp de vizualizare (pe numai patru tablete). Și pentru că s-a rulat și cu viteze de peste 120km/h din câte am înțeles. Așa că, pentru ca totul să decurgă fără incidente nefericite, imaginile video nu trebuiau să aibă deloc întărzieri (latențe).

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *