La Ursi, cu Canon

La invitatia celor de la Canon am vizitat astazi rezervatia Libearty Zarnesti, acolo unde o mana de oameni inimosi incearca sa reintegreze pe cat se poate ursii in natura. O initiativa demna de toata lauda, prin care este oferit un camin protejat in sanul naturii unor animale maltrate si chinuite prin cine stie ce gradini zoologice, circuri sau alt gen de temnite. Din cate am inteles in rezervatie sunt gazduite cam 73 de exemplare de ursi bruni, cu varsta de pana in 40 de ani.

Bineinteles, in vizita noatra am avut alaturi si aparate foto Canon. Si nu orice aparate, ci chiar DSLR-urile profesionale si semi-profesionale. Pentru ca am fost printre ultimii care au intrat in posesia unei camere foto si pentru ca aveam nevoie de una compatibila cu carduri SDHC, am primit modelul Canon 1D Mark IV alaturi de obiectivul 200mm cu f/2.0. Stiu, o jucarie profesionala, de oameni mari, ipostaza mea fiind una de genul “ce stie taranul ce e sofranul”. Desigur, m-am chinuit putin pana am deslusit setarile principale, chiar am fost ajutat de Vali (greu de crezut, nu? 😀 ) pentru ca nu stiam cum sa activez fotografierea in rafala.

Chiar ne-a prins ploaia in timp ce ne plimbam prin rezervatie. Nu a fost o problema, pentru ca aparatul Canon rezista fara probleme la utilizarea in astfel de conditii. Dar, dupa ce am urcat cele cateva coline cu el de gatul meu, am concluzionat ca viitorul este al camerelor mirrorless 😀 , mult mai usoare si mai comode pentru persoane de genul meu.

Dar nu m-am lasat cu una cu doua si am incercat sa ma bucur la maxim de performantele aparatului pe care l-am avut la dispozitie timp de cateva ore, doar nu am o astfel de ocazie in fiecare zi.

Sa nu uit. In scurtul nostru periplu am fost insotiti de ambasadorul Canon Brutus Östling, un fotograf profesionist de origine suedeza specializat in fotografia wildlife. Un domn extrem de amabil care si-a facut timp sa schimbe cateva vorbe cu fiecare dintre participanti. In momentul despartirii ne-a sfatuit sa fim mereu “amatori”, adica sa iubim mereu fotografia, sa incercam sa descoperim tot timpul noi metode de exprimare prin intermediul acestei frumoase arte.

Cateva fotografii de la locul faptei, mai jos. Mentionez ca fotografiile din afara rezervatiei au fost realizate din goana masinii.

Alte impresii de acolo gasim si la Dan Dragomir, la Emil Dragota sau la Alex Mihaileanu.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “La Ursi, cu Canon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *