Google Nexus 7 2 – primele impresii

Astazi am avut ocazia unei scurte intalniri cu noua tableta Google Nexus 7 2 construita de catre cei de la Asus. Din cate am inteles, la inceputul lunii septembrie va fi prezenta la comercializare si in Romania. Pretul: modelul Wi-Fi cu 16GB va costa 1149 Lei iar cel cu 4G si 32GB aproximativ 1799 Lei.

Precizez ca modelul anterior s-a bucurat de un real succes si in Romania. 40% din tabletele vandute la noi de catre cei de la Asus au fost modele Google Nexus.

Specificatiile sunt urmatoarele: ecran IPS de 7 inchi cu o rezolutie de  1200×1920 pixeli, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro tactat la 1.5Ghz, 2GB memorie RAM, stocare interna de 16/32GB, Android 4.3, Bluetooth 4.0, Wi-Fi N, optional LTE, tehnologie Miracast si un acumulator de 3950mAh ce promite o autonomie de aproximativ 10 ore. Mai are GPS, NFC si wireless charging.

Fata de modelul anterior, este mai subtire si mai usoara (8.65mm grosime si 299 grame in greutate) si are camera de 5 Mpix pe spate. Desi acumulatorul are o capacitate mai mica, autonomia este mai buna, presupun ca din “vina” noului procesor. Sincer sa fiu, ma asteptam sa vina cu Tegra 4. Nu stiu de ce, poate nu s-au mai inteles contractual sau poate Nvidia nu au fost gata cu acest procesor in timp util.

Primele impresii? Este o tableta cu o constructie de calitate, cu materiale si finisaje pe masura. Am apreciat faptul ca este mai usoara si mai subtire, astfel ca poate fi purtata si manevrata fara efort, de altfel unul dintre principalele atuuri ale tabletelor cu ecrane de 7 inchi. Pe spate a fost utilizat un plastic usor cauciucat care ofera o aderenta mai buna, implicit o prindere mai eficienta. As fi preferat ca in locul culorii negre sa vina cu o nuanta ceva mai vesela.

De asemenea, mi-a placut si calitatea afisarii ecranului IPS, cu imagini clare si unghiuri largi de vizualizare, o coloristica vibranta si un contrast foarte bun. In plus, este luminos (400 nits) si are o rezolutie de top – 1200×1920 pixeli.

Functiile tactile raspund precis si rapid, este o tableta premium pana la urma, desi pretul nu este unul de speriat (cel putin la modelul Wi-Fi).

La presiunea pietei banuiesc, acest model vine si cu o camera foto de 5 Mpix. Am remarcat ca focalizeaza destul de repede, despre rezultatele foto-video nu va pot spune nimie deocamdata.

Din pacate nu am putut sa fac niciun test de benchmarking, scuza oficialilor prezenti acolo fiind ca nu sunt echipamente finale. Nu-i nimic, mai avem rabdare cateva saptamani.

Personal parca as fi vrut si un slot microSDXC pentru marirea capacitatii de stocare.

Alte cateva imagini, mai jos. Revin cat de curand si cu un videclip de la fata locului.

Dupa cum am promis, revin cu videoclipul.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Google Nexus 7 2 – primele impresii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *