Noul HTC One M8 a fost lansat oficial

Asta seara a fost lansat noul varf de gama al taiwanezilor de la HTC in cadrul unui eveniment desfasurat la New York. Dupa cum ne asteptam deja, se numeste HTC One M8.

Sincer sa fiu imi cam place cum arata, are un design atragator, premium, cu o carcasa metalica cu muchii curbate si colturi rotunjite, este un demn urmas la modelului de anul trecut. Ar trebui sa fie un exemplu pentru ceilalti producatori cu Android, care folosesc cu precadere plasticul. Avem si o prezentare video oficiala.

Specificatiile terminalului HTC One M8 erau deja cunoscute, le vom prezenta un pic mai incolo. Oricum telefoanele actuale sunt puternice iar modelele de top, de la cei mai importanti producatori, au cam acelasi procesor si cam aceeasi configuratie. Qualcomm este la putere printre terminalele premium.

Daca la partea hardware sunt oarecum la egalitate, ramane ca diferenta dintre ele sa o faca designul (si HTC One M8 o face, dupa cum am stabilit), capacitatile foto-video dar si aplicatiile sau customizarea interfetei.

Noul HTC One M8 are o noua interfata, HTC Sense 6, cu tot felul de functii ce par interesante; ramane sa le experimentez personal pentru a ma pronunta asupra lor. Sunt curios sa vad ce face cu adevarat functia Motion Launch, care ar detecta pozitia telefonului prin intermediul unor senzori de miscare pentru a permite utilizatorului sa poata interactiona cu el fara a aprinde ecranul.

Alte functii, unele dintre ele intalnite si la alti producatori: telefonul poate fi activat printr-un simplu gest de glisare, are functie Auto Answer care permite preluarea apelurilor telefonice doar prin apropierea terminalului de ureche; sa nu uit – cu doua atingeri consecutive se poate aprinde sau inchide ecranul.

Se pare ca noua interfata HTC BlinkFeed, un agregator de stiri si informatii, este mai intuitiva iar articolele sunt prezentate acum in cadrane adaptabile.

HTC One M8

Specificatiile terminalului sunt urmatoarele: ecran de 5 inchi cu rezolutie full HD, un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2.3 Ghz, 2GB memorie RAM, stocare interna de 16/32GB expandabila prin carduri microSDHC de pana in 32GB, conectivitate NFC, 4G si Wi-Fi AC.

Functioneaza pe bazele sistemului de operare Android 4.4 KitKat. HTC One M8 are un acumulator de 2600 mAh, o grosime de 9.35mm si o greutate de 160 de grame. Se lauda ca ar avea o autonomie cu 40% mai mare.

Dupa cum se observa din imagini, pe spate sunt doua lentile, Duo Camera au denumit ei ansamblul cu pricina. Mai exact, cea de jos este camera foto principala, cu tehnologie UltraPixel, senzor BSI si o lentila cu o deschidere a diafragmei f/2.0, capabila sa inregistreze video la rezolutii full HD. Cealalta are rolul de a captura informatii despre adancimea scenei de fotografiat.

Frontal este dispusa o camera cu senzor BSI de 5Mpix, lentila cu o deschidere a diafragmei f/2.0 si capacitate de inregistrare video full HD.

Sper ca noua camera foto sa fie mai performanta decat cea de la modelul precedent, care pe mine nu m-a convins. Au laudat-o atat de mult dar rezultatele in conditii de iluminare slaba erau lamentabile, parerea mea.

Producatorii o lauda ca ar putea captura portrete deosebite cu ajutorul functiei UFocus, care permite evidentierea subiectului fotografiat, oarecum in stilul tehnologiei Lytro. O alta, Foregrounder, permite editarea fundalurilor foto cu efecte creative. Mai exista tot felul de efecte de sezon intr-un pachet numit Seasons.

Camera foto are un meniu nou, reorganizat. Amintim si de functia Image Match, care descopera in galerie toate fotografiile care contin un anumit subiect.

Functia video Zoe va permite candva incarcarea videoclipurilor in cloud-ul HTC, care pare a fi o platforma de socializare. Ramane sa o vedem mai la vara, cand va fi disponibila in Google Play Store.

Principalele functii foto sunt prezentate in videoclipul de mai jos.

Inca nu stim cand va fi disponibil cu exactitate in Romania, stim doar ca pe HTC One M8 il vor avea toti cei trei operatori importanti.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *